Behöver du låna 80000 kronor, och vill göra det på det moderna, mer smidiga sättet? I så fall är detta smart, för idag finns det både mer förmånliga och mer smidiga alternativ än de traditionella banklånen, som man går till en bank för att ta. Många som dock mest lånat via banken förr, känner sig dock lite osäkra på hur man egentligen ska gå tillväga för att kunna låna 80000 kronor på ett smidigare sätt. Så här kommer en kort guide till just detta:

Titta på många olika lånegivare
Detta är viktigt, eftersom många, men framför allt nybörjare, inte alls vet vilken lånegivare de bör välja, och då är det ju bättre, ju fler lånegivare man tittar på, så klart. Att göra en grundlig jämförelse av många olika alternativ kan även göra att du kommer billigare undan med ditt lån, eftersom priserna på lån på 80000 kronor (men även på andra belopp) varierar ganska mycket. Har du tid att titta på många olika alternativ, ökar därför chansen att du hittar ett riktigt prisvärt lån radikalt.

Banker som erbjuder lån på 80.000 kronor

Givetvis måste du inte veta vilka lånegivare du ska titta på sedan innan. Det finns nämligen många smarta hjälpmedel för just detta på nätet, t.ex. olika låneguider och liknande, som du kan använda för att leta upp ett stort antal olika lånegivare på en och samma gång. Sedan är det bara att sätta igång och jämföra dem i lugn och ro, tills du vet vad du föredrar.

Titta på ansökningsformuläret

Detta gör du förstås när du väl hittat ett lån som passar dig på alla vis. Det är nämligen viktigt att du funderar på saker som:

  • Exakt hur mycket du vill låna. Ska du verkligen låna 80000 kronor exakt? Och inte vare sig en krona mer eller mindre? (Även udda belopp tillåts nämligen hos de flesta lånegivare, så det finns egentligen inte någon anledning att ”runda av” beloppet till just 80000 kronor om man inte vill det.)
  • Vilken återbetalningstid du vill ha på lånet. Detta påverkar bland annat vad lånet kommer att kosta dig varje månad, samt hur länge du kommer att ha kvar lånet, så klart.
  • Om du vill ansöka om lånet ensam eller med en medlåntagare.

Var noga med att fylla i alla uppgifter rätt

När du väl har dina önskemål klara för dig, är det bara att fylla i ansökningsformuläret på den lånegivares hemsida som du valt. Var dock noga med att fylla i alla uppgifter exakt rätt, då misstag i samband med detta kan skapa en hel del problem. Bland annat kontaktar lånegivare ibland dem som ansöker om lån via telefon, och då är det förstås av yttersta vikt att telefonnumret som man angivit verkligen är rätt. Skulle personnummer bli fel, kan hela ansökan bli stoppad, och fyller du i bankkontonumret som du vill ha pengarna till fel, kommer utbetalningen av lånet förmodligen att fördröjas en hel del. Det lönar sig med andra ord att kolla upp så att man verkligen fyller i alla dessa uppgifter rätt.

Identifiera dig på det krävda sättet

Hos många lånegivare är detta sätt e-legitimation, men det kan även vara att en kod skickas via sms till ett mobiltelefonnummer som står registrerat på dig. Oavsett vad detta sätt är, brukar någon form av legitimering krävas åtminstone, för att undvika missbruk, dvs. att folk söker om lån i andras namn. Detta är något som lånegivarna kräver för din egen säkerhet, med andra ord, så detta är inget man ska irriteras över.

Låna 80000 kronor

Invänta besked

De flesta lånegivare som man kan ansöka om lån av via Internet är snabba med att ge besked gällande om man får lånet eller inte, men exakt hur lång tid det tar, samt hur man får beskedet kan variera lite, beroende på vem det är man ansöker om lånet av. I regel bör du dock kunna få information om just detta på lånegivarens hemsida, innan du ansöker om lånet.

Invänta utbetalning

Detta gäller förstås om lånet blir beviljat och inte annars. Men blir ditt lån beviljat, kommer det att betalas ut till det bankkonto du angivit vid din ansökan, så då gäller det att hålla utkik där.

Efter att du fått ditt lån, är det bara att använda pengarna på önskat vis, och sedan betala tillbaka lånet enligt den överenskommelse som gjorts med lånegivaren.

Låna 80 000

De allra flesta hamnar någon gång i en situation där man behöver ett tillskott i kassan. Det kan handla om oförutsedda utgifter som man inte har tillräckligt med pengar till, eller något dyrare man vill, eller måste, köpa. Oavsett anledning så är ett lån förmodligen det bästa, och kanske enda, sättet att fylla på kassan. Det är betydligt vanligare att vi löser ekonomiska problem med lån idag, än tidigare. Detta har flera förklaringar. Dels har lånemarknaden i stort förändrats en hel del under senare år, och dels finns det numera lån för alla tänkbara situationer.

Det finns små, korta lån som är avsedda för att kunna betala en räkning eller för konsumtion, och det finns större lån för större behov. Marknaden erbjuder lån i varierande storlek och med olika villkor för att passa olika behov Detta gör att det idag är relativt lätt att hitta ett lån som passar ens egna förutsättningar och behov. Och eftersom det finns ett så brett utbud av lån är det allt fler som ser lån som den bästa lösningen när det fattas pengar.

Det finns också fler alternativ än tidigare och alla har möjlighet att låna på sina villkor.  Om du, till exempel, behöver låna 80 000 kr så har du flera olika alternativ att välja på. Du kan gå till ditt lokala bankkontor, som de flesta gjorde för några år sedan. Här kan du söka ett lån på 80 000 kr, eftersom detta belopp ligger inom de storlekar som alla vanliga banker erbjuder som privatlån.

Det finns andra alternativ

Men, även om du brukar låna hos en traditionell bank, och tycker att det känns tryggt, kan det kan vara bra att känna till att det också finns andra alternativ. Flera alternativ innebär i de flesta fall fördelar för konsumenten, och så är det givetvis också när det gäller lån.  Med många lån, och långivare, att välja på får du större möjligheter att påverka lånets villkor. Det finns ganska många långivare, på nätet, som erbjuder privatlån på 80 000 kr, och detta innebär att du till och med kan få ett bättre lån än hos din vanliga bank, om du bara tar dig tid att jämföra. Med många aktörer som erbjuder lån i samma storleksklass blir konkurrensen förstås stor.

Och vapnen man har att konkurrera med är förstås räntor, avgifter och villkor. Att jämföra olika lån innan du bestämmer dig kan alltså ge dig goda möjligheter att få ett bra och billigt lån. Att låna via nätet ger oftast också snabbare pengar än om du söker lån hos en fysisk bank.

Överraskande att se

För den som inte är van att söka lån via nätet kan det kanske vara överraskande att se att det finns så många olika typer av lån, avsedda för alla tänkbara situationer här. Men, om du vill låna 80 000 kr behöver du inte bry dig så mycket om de olika lånen, utan du kan gå direkt till de lån som kallas privatlån, vilket betyder att det är ett lån utan säkerhet. Vanliga privatlån ligger på från 15 000 kr och upp till 400 000 kr så detta är lån som täcker de flesta behov. Ett privatlån är alltså ett lån som du kan få utan att belåna något. Detta innebär förstås ett större risktagande för långivarna, och för att kompensera sig sätter man oftast räntan något högre på dessa lån än på lån där man får en säkerhet och vet att man inte kan förlora pengarna.

Om du vill ha ett lån på 80 000 kr kan du alltså välja om du vill låna hos din vanliga bank eller hos någon av alla långivare som finns på nätet. Vill du ha pengarna riktigt snabbt, och även få möjligheten att jämföra lån, rekommenderar vi att du söker lån på nätet. Ska du låna hos din vanliga bank måste du vara beredd på att gå till bankkontoret för att söka lånet, du måste vänta på besked och sen ska du gå tillbaka dit för att skriva under låneavtalet. Först därefter kan du få pengarna.

Lånar via nätet

När du lånar via nätet fyller du i en ansökan precis när det passar dig, och du får oftast svar direkt på skärmen. Att söka lån på nätet tar bara några minuter och det är lätt att fylla i ansökningsformuläret. När du har signerat låneavtalet kan pengarna betalas ut, och här får du oftast möjlighet att skriva under avtalet elektroniskt. Om du signerar elektroniskt, med bank-id eller annan e-legitimation, kan pengarna betalas ut i stort sett omedelbart.

Det finns många aktörer på lånemarknaden online, både banker och andra långivare. När du vill ha ett lån på 80 000 kr är det alltså i första hand ett vanligt privatlån du ska leta efter. Om du brukar ha svårt att få låna kan det, i och för sig, gå lättare om du tar ett lån med säkerhet. Men, här på nätet finns faktiskt långivare som är beredda att låna ut pengar även om du har en betalningsanmärkning, eller andra problem som vanligtvis är ett hinder för lån.  Därför kan du alltså söka ett lån utan säkerhet på 80 000 kr här.

Anpassningsbara lån

Online finns anpassningsbara lån som du, i stort sett, kan skräddarsy efter dina egna förutsättningar. Hur stort lån du vill ha är det förstås alltid du som bestämmer, men här får du också välja hur lång återbetalningstid du vill ha. Det kan vara bra att tänka på att en längre återbetalningstid ger lägre månadskostnad, men att det också innebär en högre total kostnad för lånet.  

Online ser du alla lån samlade på ett ställe, vilket gör det lätt att jämföra räntor och villkor så att du kan hitta det lån som är bäst för dig. Det lönar sig alltid att jämföra olika lån, eftersom det finns stora skillnader både då det gäller räntor och avgifter. Hos de flesta långivare finns verktyg på hemsidan, som du kan använda för att få fram den exakta månadskostnaden för ditt lån. Ställ in reglagen på önskat belopp och lånetid så ser du den faktiska kostnaden för ditt lån.

Recension:

Låna 80000
Betygsatt av: Mici.se
Betyg: 4.2/5