Oavsett varför du bestämt dig för att du vill låna 60000 kronor, dvs. vare sig det är för att renovera något du inte är nöjd med där hemma, för att köpa en begagnad bil eller liknande, finns det alltid vissa saker du bör tänka på för att ditt låneåtagande ska bli så lyckat som möjligt. Om du inte har koll på alla dessa faktorer, t.ex. för att du inte tagit lån så många gånger tidigare eller liknande, kan du läsa vår lista på saker man bör tänka på i detta sammanhang nedan.

Lån på 60000 kronor – jämförelse:

Detta rekommenderar vi att du har i åtanke när du ska låna 60000 kronor, oavsett vad ändamålet för lånet är:

Att jämföra flera olika lån med varandra

Detta är en bra ide, eftersom varje lånegivare i Sverige idag får sätta sina egna priser. Detta betyder att variationerna gällande priserna är mycket stora, så genom att ta en titt på flera olika lån, kan du ofta komma ned i pris en hel del. Ju fler olika lån du har möjlighet att titta på, desto bättre är det förstås.

Att välja en vettig återbetalningstid på lånet

Hos de allra flesta lånegivare som du kan låna 60000 kronor av, kan du nämligen välja återbetalningstiden på lånet själv. Välj då inget av ren slentrian, utan tänk igenom vilken återbetalningstid som egentligen passar dig allra bäst. Glöm inte heller att återbetalningstiden även påverkar vilken månadskostnad du får på lånet, och inte bara när du ”blir av” med lånet.

Även med tanke på detta är det därför smart att välja återbetalningstiden klokt. Ju längre återbetalningstid du väljer, desto mindre blir din månadskostnad varje månad, och ju kortare återbetalningstid du väljer, desto mer betalar du varje månad för ditt lån, men i gengäld blir du även av med lånet snabbare.

Att vara säker på att du klarar av att betala tillbaka lånet

Skulle du inte göra det, kommer du även att få ökade kostnader för lånet, då påminnelseavgifter, dröjsmålsräntor och allt möjligt annat liknande kommer att läggas på låneskulden, men du kan även råka ut för en del andra problem, som t.ex. inkasso, betalningsanmärkningar och en hel del annat om det vill sig riktigt illa. Det är därför verkligen av yttersta vikt att kolla upp så att man klarar av att betala av på lånet som det är tänkt. Gör detta innan du ens ansöker om lånet, och tycker du att detta känns svårt eller omständigt, kan det även vara bra att veta att:

Många långivare erbjuder olika lånekalkylatorer. Dessa hjälper dig att kolla upp vad månadskostnaden skulle bli för olika lånealternativ på ett enkelt och smidigt sätt, så i så fall kan det vara bra att använda sig av dessa för att göra jobbet lite enklare.

Låna 60000 kronor

Att fylla i rätt uppgifter på ansökan

Detta skulle man kunna tro att vi inte skulle behöva påpeka, men det händer faktiskt förvånansvärt ofta att folk slarvar med alla möjliga viktiga uppgifter på sina låneansökningar. Detta kan dock fördröja låneprocessen en hel del, och även skapa en hel del problem för dig. Se därför alltid till så att uppgifter som:

  • Lånesumman
  • Bankkontot som lånet ska betalas ut till
  • Ditt telefonnummer
  • Återbetalningstiden

och andra liknande uppgifter är rätt ifyllda. Annars kan dessa uppgifter nämligen bli svåra att ändra i efterhand.

Låna 60000

De flesta av oss hamnar någon gång i en situation då pengarna inte riktigt räcker till. Det kan handla om oförutsedda utgifter som ska betalas eller något man behöver köpa. Och när det inte finns pengar och man behöver fylla på kassan, är ett lån ofta den lösning man har att tillgå. De flesta känner nog till att både lånemarknaden, och vårt sätt att förhålla oss till lån, har förändrats ganska mycket de senaste åren.

Idag är det betydligt vanligare att man löser olika ekonomiska problem med ett tillfälligt lån, än man gjorde tidigare. Och utbudet av lån är stort och varierat vilket gör det relativt lätt att hitta lån som passar för det specifika tillfället, vare sig man behöver ha ett litet tillskott eller ett större lån. Om du, till exempel, behöver låna 60000 kr, har du flera möjliga alternativ att välja på. För några år sedan var det inte många som undrade var man skulle låna, utan det var nästan självklart att man skulle gå till sin vanliga bank och ansöka om ett lån.

Bättre villkor och ränta

Och detta alternativ finns förstås även idag eftersom alla de traditionella bankerna har privatlån från cirka 15 000 och uppåt. Så det går alltså bra att söka ett lån på 60 000 kr vid ditt lokala bankkontor om du tycker det känns bäst att låna där. Men, även om du brukar låna hos din vanliga bank kan det kan vara bra att känna till att det finns andra alternativ. Alternativ som kanske till och med kan ge dig bättre villkor och ränta.

Här på nätet finns nämligen en hel del andra långivare som också ger lån på 60 000 kr, och där både villkor och räntor kan variera en hel del. Dessa lån är lätta att söka, och hanteras snabbt. Det betyder att du kan få pengarna snabbare än om du söker lån hos en fysisk bank. Om du inte är så van vid att leta lån på nätet kan det stora utbudet kanske nästan kännas oöverskådligt. Här finns så många olika typer av lån, avsedda för alla tänkbara situationer.

Privatlån på 60000 kronor

Men, om du vill låna 60000 kr behöver du bara titta på privatlån, det vill säga lån utan säkerhet. Privatlånen ligger på belopp från 15 000 kr och upp till 400 000 kr och täcker därför de flesta behov i vardagen. Det finns ett brett utbud av lån utan säkerhet på nätet, och här hittar vi bland annat de där små populära lånen, som kallas mikrolån. Men dessa sträcker sig oftast bara upp till 10 000 – 15000 kr, och därefter tar de större privatlånen vid.

Ett privatlån är alltså ett lån som du kan få utan att du behöver belåna något eller lämna annan säkerhet. Att lånet är utan säkerhet innebär en större risk för långivarna, något de kompenserar sig för genom en lite högre ränta på lånen. Men, genom att jämföra olika lån kan du ändå låna 60 000 kr till bra villkor och låga räntor.

När du vill ha ett lån på 60 000 kr kan du alltså själv välja om du vill låna hos din lokala bank eller söka ett privatlån via internet. Om du behöver pengarna snabbt är nätet det bästa alternativet. När du vill ha lån hos din fysiska bank får du vara beredd att avsätta tid, och du får ha lite tålamod. Du ska boka tid och ta dig till bankkontoret för att söka lån, och du måste vänta på besked innan du kan gå tillbaka och skriva under låneavtalet.

Bankens öppettider

Och då måste du förstås anpassa dig efter bankens öppettider. När du söker lån på nätet kan du göra din ansökan när det passar dig, och du får vanligtvis svar direkt på skärmen.  Här är det alltid öppet för ansökningar och det spelar ingen roll om det är helg eller vardag, dag eller natt. När det handlar om så stora lån som 60 000 kr är beskedet ofta preliminärt, och du får ett definitivt svar när man har gjort den kreditprövning som, enligt lag, måste göras vid varje ansökan.

Att söka ett lån på nätet tar inte många minuter och det är lätt att fylla i ansökan. Och så fort du har skrivit under låneavtalet kan pengarna betalas ut. Idag är det vanligt att få skriva under avtalet elektroniskt. Det gör du, enkelt och snabbt, med bank-id eller annan e-legitimation. Om du signerar elektroniskt kan man ofta betala ut pengarna omedelbart.

Det finns massor av lån och långivare på nätet. När du behöver låna 60 000 kr ska du alltså se efter ett vanligt privatlån. Brukar du ha svårt att få lån, och inte klarar långivarnas krav, kan det hjälpa att ta lån med säkerhet, eller att ha en medsökande som uppfyller kraven. Men, här på nätet finns också långivare som kan tänka sig att ge lån på 60 000 kr även om du har en betalningsanmärkning, eller andra problem som gör det svårt att få låna.

Det finns flexibla lån

Här finns flexibla lån som du kan skräddarsy efter dina egna behov och förutsättningar.  Du kan själv bestämma hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha. En längre återbetalningstid ger förstås lägre månadskostnad, men det innebär också en högre total kostnad för lånet, något som kan vara bra att tänka på.  Här finns också alla lånen samlade på ett ställe, vilket gör det lätt att jämföra räntor och villkor för att hitta det lån som är mest fördelaktigt för dig.

Du kan spara mycket pengar genom att jämföra olika lån, eftersom det finns stora skillnader både då det gäller kostnader och villkor. De flesta långivare på nätet har ett verktyg, eller en tabell, som du kan använda för att få fram den faktiska månadskostnaden för det lån du vill ha. Här kan du ändra lånebelopp eller återbetalningstid för att se hur månadskostnaden påverkas. Detta ger dig möjlighet att anpassa lånet efter din ekonomi och dina behov.  

Recension:

Låna 60000
Betygsatt av: Mici.se
Betyg: 4.3/5