Oavsett vilket lån man tar, vill man förstås komma så billigt undan som möjligt, men framför allt blir detta viktigt när man lånar lite större belopp, som exempelvis 70000 kronor, då varje krona man tar i lån förstås påverkar räntan man betalar för lånet. Men hur hittar man egentligen det allra billigaste lånet när man exempelvis ska låna 70000 kronor? Här kommer några tips:

Vänd dig till seriösa låneföretag
De största och därmed bäst ansedda lånegivarna är nämligen ofta betydligt mer prisvärda i sin prissättning än uppstickarföretag. Vill man göra det lätt för sig, bör man därför alltid börja med att kolla deras priser. Det är nämligen ganska troligt att de kan erbjuda dig de bästa priserna.

Banker som erbjuder lån på 70000 kronor

Använd sökmotorer för att hitta lånejämförelsetjänster

Dessa tjänster är nämligen fenomenala när det gäller att redogöra vilket lån som är det allra billigaste. De letar nämligen upp ett stort antal olika lån, som de sedan listar i prisordning. Det är därför superlätt att se vilket lån som egentligen är det allra billigaste i dem. Givetvis är det dessutom gratis för dig som låntagare att använda dessa tjänster, men tänk på att samma lån inte finns med i alla jämförelsetjänster. Detta betyder att det kan vara en bra ide att titta på flera olika tjänster av det här slaget, för att säkert få med alla de billigaste lånealternativen, istället för bara några stycken.

Låna 70000

Ansök om lån hos en lånegivare som tillämpar individuella räntor

Detta är dock något du endast ska göra om du har en bra och ordnad ekonomi. Då kan nämligen din starka ekonomi leda till att du blir erbjuden en bättre ränta på lånet än andra låntagare. Den med svag ekonomi bör dock inte göra detta, då detta istället kan leda till att man blir erbjuden en högre ränta än andra. Läs mer hos Bankföreningen.

Titta alltid på den effektiva årsräntan för lånet

Detta är nämligen det bästa sättet att jämföra olika låns priser med varandra, att titta på varje låns effektiva årsränta. Detta blir alltid rätt, vilket det inte alltid blir om man tittar på lånegivarnas egna uppgifter, eller sk. ”skylträntor”. Se även låna 75000 kronor.

Även om man har en stabil ekonomi kan man hamna i en situation då pengarna inte riktigt räcker till. Kanske handlar det om oförutsedda utgifter som ska betalas eller något man behöver köpa. Oavsett vilket så behöver man fylla på kassan, och då är ett lån ofta den enda lösningen. Det är betydligt vanligare att man löser tillfälliga problem med lån idag, än tidigare. Och det beror på att lånemarknaden har förändrats ganska mycket de senaste åren, och det erbjuds lån som har fått oss att ändra vårt lånebeteende. Det finns olika lån för olika behov, och det är relativt lätt att hitta ett passande lån. Därför är det betydligt vanligare att man löser olika ekonomiska problem med ett tillfälligt lån idag än tidigare.

Behöver du låna 70000 kronor?

Om du behöver låna 70 000 kr, till exempel, har du flera olika alternativ att välja på. Hade det varit för några år sedan hade det kanske varit självklart att gå till sin vanliga bank och ansöka om ett lån. Idag har du fler alternativ, vilket också ger dig möjlighet att påverka lånets utseende. Alternativet att låna hos sin vanliga bank finns förstås idag också eftersom alla de traditionella bankerna har privatlån på mellan 15 000 och 350 000 kr. Men, även om du är van vid att låna hos din vanliga bank, och kanske tycker det känns tryggast, kan det kan vara bra att veta att det finns andra alternativ.

Det finns andra långivare som också ger liknande lån och som kanske till och med kan ge dig bättre lån. Här på nätet finns nämligen en massa olika långivare som ger privatlån på 70 000 kr, och här konkurrerar man med både villkor och räntor. Här kan det alltså finnas möjlighet att få ett billigt och bra lån om du tar dig tid att jämföra. Lånen på nätet är lätta att söka, och ansökan hanteras snabbt. Det betyder att du i de flesta fall kan få pengarna snabbare än om du söker lån hos en fysisk bank.

Lån utan säkerhet

Om du inte har tittat på lån på nätet tidigare kan det stora utbudet nästan kännas oöverskådligt. Så många olika typer av lån, avsedda för alla tänkbara situationer och med olika namn. Men, om du vill låna just 70 000 kr behöver du inte sätta dig in i alla olika lån, utan kan nöja dig med att titta på privatlån, det vill säga lån utan säkerhet. De vanliga privatlånen ligger på belopp från 15 000 kr och upp till 400 000 kr och de täcker de flesta behov. Det finns ett brett utbud av lån utan säkerhet på nätet, och det är de lite större privatlånen som är aktuella för din del. Ett privatlån är alltså ett lån utan säkerhet, det vill säga du behöver inte belåna något eller lämna någon pant.

Lån utan säkerhet betyder att långivarna tar en större risk en större risk, och för att kompensera sig för det ligger räntan något högre på dessa lån. Men, om du jämför olika lån kan du undvika lånen med de högsta räntorna, och få ett relativt billigt lån.

Behöver du ha pengarna snabbt?

Du kan alltså låna 70 000 kr hos din vanliga bank eller hos någon av alla långivare som finns på internet. Behöver du ha pengarna snabbt rekommenderar vi att du söker lån via nätet. Ska du låna hos din lokala bank måste du vara beredd på att det tar lite tid. Du måste boka tid hos din bankman, besöka bankkontoret, och du måste vänta på besked innan du kan gå tillbaka och skriva under låneavtalet. Och eftersom bankens öppettider inte alltid är så generösa kan det ta tid innan det blir av.

Söker du lån på nätet kan du göra din ansökan när det passar dig, och du får oftast svar direkt på skärmen.  Här kan du fylla i, och skicka in, din ansökan dygnet runt, oavsett om det är helg eller vardag. Du får nästan alltid svar direkt, men när det handlar om så stora lån som 70 000 kr är beskedet ofta preliminärt. Det definitiva svaret får du när man har gjort den kreditprövning som, enligt lag, måste göras vid varje låneansökan.

Långivare som erbjuder lån på nätet

Det finns massor av banker och andra långivare som erbjuder lån på nätet. När du behöver låna 70 000 kr är det alltså i första hand ett vanligt privatlån du ska se efter. Det finns tillfällen när det är bättre att ta ett lån med säkerhet, som om du, till exempel, brukar ha svårt att få lån. Men, här på internet finns det faktiskt också möjlighet att låna pengar även om du har en betalningsanmärkning, eller andra problem som brukar göra det svårt att få låna. Här finns flexibla lån som du, i stort sett, kan skräddarsy efter dina egna behov och din ekonomiska situation.  Du kan förstås bestämma själv hur mycket du ska låna, men också hur lång återbetalningstid du vill ha.

Väljer du en längre återbetalningstid blir månadskostnaden lägre, men det är bra att tänka på att den totala kostnaden för lånet blir högre.  På nätet har du alla lån samlade på ett ställe. Du kan enkelt jämföra räntor och villkor för att hitta det lån som är bäst för dig. Det kan finnas mycket pengar att spara på att jämföra olika lån, eftersom det finns stora skillnader både då det gäller räntor och avgifter. Oftast finns ett verktyg på långivarens hemsida, som du kan använda för att få fram månadskostnaden för lånet. Ställ bara in reglagen på önskat belopp och lånetid för att få fram kostnaden för det aktuella lånet.

Hur det påverkar månadskostnaden

Du kan ändra belopp eller återbetalningstid för att se hur det påverkar månadskostnaden och på så sätt kan du anpassa lånet efter din ekonomi och dina behov.  Att söka lån på nätet är enkelt och tar bara några minuter. Och när du har signerat låneavtalet kan pengarna betalas ut. Numera är det vanligt att långivaren erbjuder möjlighet att signera elektroniskt, och då kan man oftast betala ut pengarna omedelbart. Signerar elektroniskt gör du, enkelt och snabbt, med bank-id eller annan e-legitimation.

Recension:

Låna 70000
Betygsatt av: Mici.se
Betyg: 4.7/5