Att man vill låna 50000 kronor är väldigt vanligt, men förvånansvärt nog känner de flesta låntagare som vill göra detta enbart till en eller ett par olika låntagare att låna av. Detta är synd, för konkurrensen på lånemarknaden, för att locka över alla som vill låna 50000 kronor är stor. Detta har drivit ned priserna en hel del, vilket gör att den som har tid att titta på flera olika alternativ kan spara en hel del genom att göra detta. För att du som står i begrepp att låna 50000 kronor just nu inte ska missa något bra alternativ, har vi här satt ihop en lista med de olika lånemöjligheter man har när man bestämmer sig för att låna 50000 kronor.

Ta ett lån på 50.000 kronor

De olika typer av låneföretag som du kan vända dig till när du vill låna 50000 kronor är:

Vanliga banker

Detta är förstås det vanligaste alternativet att ta till när man vill låna 50000 kronor, detta är ju vad många är vana vid att göra. Tänk dock på att du inte bara måste vända dig till din egen, vanliga bank, utan att du även kan ansöka om lån av en av de andra bankerna, om du vill det.

Nischbanker

Utöver vanliga banker finns det idag även massvis med nischbanker som man också kan låna pengar av. Några exempel på nischbanker som är populära bland låntagare är t.ex. IKANO Banken och ICA Banken. Men det finns även flera andra liknande banker att välja mellan om man vill det. Nischbankerna har den fördelen att de inte har lika höga kostnader som de vanliga bankerna, då de bland annat saknar bankkontor, vilket även märks på de lägre kostnaderna på lånen.

Kreditföretag som enbart ägnar sig åt utlåning av pengar

Dessa företag har inte en lika omfattande verksamhet som nischbankerna, som man även kan skaffa lönekonto och sparkonto, samt kreditkort och liknande hos. Utan de bedriver bara utlåningsverksamhet. Detta är ju dock allt du behöver när du vill låna 50000 kronor, så låt inte detta hindra dig från att överväga dessa lånegivare. Många av dessa kreditföretag är inte så välkända, så låt dig inte nedslås av att du kanske inte känner till dem sedan tidigare, då de är mycket lätta att hitta i sökmotorer som Google och liknande.

Låna 50000

Kreditgivare

Behöver man inte ha lånet utbetalt på sitt konto som ett ”vanligt” lån, kan man nämligen även ta en kredit för att få tag på 50000 kronor snabbt. Hos många banker och kortgivare kan man få både kortkrediter (som hänger ihop med ditt kreditkort) och kontokrediter (som hänger ihop med ditt konto) på upp till 50000 kronor, och att utnyttja detta alternativ kan vara en bra ide om man har en bank eller kortutgivare som erbjuder krediter till förmånliga kostnader, och man t.ex. kommer att behöva använda krediterna successivt, under flera tillfällen, och inte på en och samma gång.

Låna 50 000 på nätet

Ibland händer något som gör att pengarna inte riktigt räcker till. Det kan vara något man behöver köpa, eller en oförutsedd utgift som ska betalas. Om det inte finns pengar behöver man fylla på kassan, och då är ett tillfälligt lån ofta den enda lösningen. Det är ingen hemlighet att både lånemarknaden, och vårt sätt att använda lån, har förändrats en del på senare år. Idag är det vanligt att man löser olika ekonomiska ”kriser” med ett lån, något man inte alls gjorde lika ofta förr.

Och eftersom det finns ett stort utbud av lån idag, är det relativt lätt att hitta lån som passar för ändamålet, oavsett om man behöver låna mycket eller bara behöver ett litet tillskott. Om du behöver låna 50 000 kr, till exempel, finns det flera olika alternativ för dig att välja på. Tidigare var det nästan självklart att gå till sin vanliga bank när man behövde låna pengar. Och du kan givetvis välja en traditionell bank även idag.

Alla de traditionella bankerna har privatlån, det vill säga vanliga banklån utan säkerhet, från cirka 15 000 och uppåt. Så det går alltså bra att söka ett lån på 50 000 kr vid ditt lokala bankkontor om du helst vill ta lånet där. Men, det kan vara bra att känna till att det finns andra alternativ, som kanske kan ge dig bättre förutsättningar. Här på nätet hittar du många andra långivare som också ger lån på 50 000 kr, och där både villkor och räntor kan variera en hel del. Dessa lån, här på nätet, är lätta att söka, och hanteras snabbt. Det betyder att du kan få pengarna snabbare än om du söker lån hos en fysisk bank.

Om du saknar fast inkomst

Om du inte är van att leta lån på nätet kan det stora utbudet kanske kännas nästan omöjligt att överskåda. Här finns många olika typer av lån, avsedda för alla tänkbara situationer. Här på internet kan du till och med hitta lån som går att få även om du har en betalningsanmärkning eller om du saknar fast inkomst.

När du vill låna 50 000 kr behöver du bara titta på privatlån, som är den kategori lån där dessa belopp finns. Privatlånen finns från 15 000 kr och uppåt och täcker de flesta behov i vardagen. Bland lån utan säkerhet på nätet hittar vi de allra minsta lånen, de som kallas mikrolån Men även större privatlån som tar vid där mikrolånen slutar och består av lån ända upp till 400 000 kr. Ett privatlån är ett lån som du kan få utan att belåna något eller lämna annan säkerhet. Att lånet är utan säkerhet innebär att långivaren tar en större risk, och detta kompenserar man sig ofta för genom en lite högre ränta.

Ett privatlån är lösningen

När du vill låna 50 000 kr kan du alltså välja att söka ett privatlån på nätet eller gå till ditt lokala bankkontor och ansöka om lån. Om du väljer den lokala banken måste du förstås vara beredd på att vänta lite på pengarna. Först ska du boka tid och gå till bankkontoret för att göra din ansökan. Och då måste du förstås förhålla dig till bankens öppettider. Därefter får du vänta på besked innan du kan gå tillbaka till banken och skriva på låneavtalet. När du behöver ha pengar snabbt är nätet därför ett bättre alternativ.

På nätet söker lån du snabbt och enkelt, när det passar dig. Här finns inga stängningstider att ta hänsyn till, utan du kan söka lån precis när som helst. Oftast får du ett lånebesked direkt på skärmen och slipper gå och vänta på besked om du får ett lån eller inte. När det gäller så stora lån som 50 000 kr är beskedet ofta preliminärt, men du får ett definitivt svar så fort man gjort den obligatoriska kreditprövningen.

Skriva under avtalet elektroniskt

Att söka ett lån på nätet tar inte många minuter och det är lätt att fylla i ansökan. Ange hur mycket du vill låna och den återbetalningstid du önskar, och fyll sedan i personuppgifterna i formuläret. Skicka iväg din ansökan och du får svar i retur. Så fort du har signerat avtalet kan pengarna betalas ut till ditt konto. Numera är det vanligt att nätets långivare erbjuder möjligheten att skriva under avtalet elektroniskt. Det gör du, enkelt och snabbt, med bank-id eller annan e-legitimation. Vid elektronisk signering kan pengarna ofta betalas ut omedelbart.

På nätet finns ett mycket stort och varierat utbud av lån. Om du behöver låna 50 000 kr är det alltså ett vanligt privatlån du ska söka i första hand. Om du har svårt att få lån kan det hjälpa att lämna en säkerhet, eller att ha en medsökande som klarar lånekraven. Men, det går faktiskt att hitta långivare här som kan tänka sig att låta dig låna 50 000 kr även om du, till exempel, har en betalningsanmärkning. Här på nätet är lånen flexibla och du kan skräddarsy det efter dina personliga behov och förutsättningar.  

Du kan själv bestämma hur stort lån du ska ta och hur lång återbetalningstiden ska vara.  Här finns också alla lånen samlade på ett ställe, vilket betyder att du kan jämföra räntor och villkor på olika lån för att hitta det lån som är mest fördelaktigt för dig.

Jämföra olika lån

Att jämföra olika lån kan vara mycket lönsamt, eftersom det finns stora skillnader både då det gäller kostnader och villkor. Hos de flesta långivare på nätet finns ett verktyg, som du kan använda för att få fram den faktiska månadskostnaden för det aktuella lånet. Vanligtvis handlar det om reglage som du kan dra till önskat belopp och önskad lånetid. När du dragit reglagen kan du se den månadskostnad som gäller för det lån du har valt.

Om du flyttar reglagen och ändrar lånebelopp eller återbetalningstid ser du hur månadskostnaden påverkas. Detta ger dig möjlighet att anpassa lånet efter just dina behov och din ekonomi. Lånen är mycket flexibla och detta ger dig möjlighet att skräddarsy ett lån efter dina aktuella behov och förutsättningar.

Recension:

Låna 50000
Betygsatt av: Mici.se
Betyg: 4.8/5