När de snabba så kallade smslånen lanserades, kunde man endast låna lite mindre summor med hjälp av dessa lån, som var till stor hjälp för alla som behövde lite ”snabba cash” tillfälligt. Större summor var dock länge svårt att låna lika snabbt, men så är inte fallet längre. Idag finns det många låneföretag som erbjuder så kallade smslån även på större belopp.

Hur mycket som helst kan man dock fortfarande inte låna som smslån, eftersom smslån är tänkta att vara just små, men mellanstora belopp, som t.ex. 15000 kronor, erbjuds nu även av vissa smslånegivare. Behöver man låna 15000 kronor snabbt, är detta därför möjligt numera, tack vare detta.

Lån på 15000 kronor finns hos:

Bra att veta om man skulle behöva låna 15000 kronor snabbt är dock att alla smslånegivare inte lånar ut så mycket. Man måste därför vända sig specifikt till de lånegivare som gör det, och inte slösa bort tid på att titta på lånegivare som endast lånar ut mindre summor. Som tur är, är det dock lätt att kolla upp hur mycket man kan låna hos varje lånegivare, eftersom långivarna brukar vara bra på att skriva ut vilka lånesummor de kan erbjuda på sina hemsidor. Vårt råd till dig som behöver låna denna summa är därför att gå in på några olika smslånegivares hemsidor, för att där kolla upp vilka lånesummor som erbjuds.

Ett annat alternativ för att hitta lånegivare som erbjuder lån på denna summa kan även vara att leta efter detta i sökmotorer som Google. Det finns nämligen en hel del låneguider på nätet, som listar olika möjliga lånealternativ, och givetvis kommer även vissa av långivarna som erbjuder dessa lånesummor att automatiskt dyka upp bland sökresultaten om du söker efter detta.

Låna 15000

Vad är då skillnaden mellan att ta ett smslån på 15000 kronor och ett annat lån?

Det som skiljer smslånen från de mer traditionella, ”vanliga” lånen, är framför allt att det går betydligt enklare att ansöka om ett mikrolån, då ansökningsförfarandet brukar vara förenklat för smslånen.

Dessutom kännetecknas ju smslån av att det går snabbt att få dem, om man blir beviljad ett lån. Denna snabbhet är inte alls lika vanligt förekommande för andra typer av lån, så vill man att det hela ska gå snabbt, är det ett smslån och inget annat man ska ta.

Värt att nämna om smslånen är även att man inte betalar ränta för dessa lån på samma sätt som för andra lån, t.ex. banklån. Istället betalar man i regel (för de flesta smslån, det finns några undantag, eftersom det finns vissa lånegivare på marknaden som använder sig av vanliga räntor) en fast avgift för lånet. Flera olika beteckningar kan användas för denna avgift. Administrationsavgift, uppläggningsavgift och handläggningsavgift är t.ex. vanligt förekommande beteckningar, och du bör alltid få reda på hur stor avgiften blir, innan du ansöker om lånet.

Är man van att titta på lånekostnader endast i ränteform, kan man dock räkna om avgiften till ränta, om man vill det. Enligt lag måste långivaren även ange den effektiva årsräntan på lånet någonstans, så att titta på denna kan vara ett bra sätt att ta reda på hur förmånligt ett visst lån är i förhållande till andra lån på marknaden.

Låna 15000 direkt

Om du vill ha ett lån på 15 000 kr har du många möjligheter. Du kan söka ett privatlån hos din vanliga bank, eftersom de flesta av de traditionella bankerna erbjuder privatlån, det vill säga lån utan säkerhet, från 15 000 kr och uppåt. Men, det finns också andra långivare som ger lån på 15 000 kr, och just detta belopp ligger inom ramen för både mikrolån och vanliga privatlån.

Du känner nog till att det finns många olika typer av lån. Lån som är avsedda för olika situationer och därför har olika villkor och olika räntor. Om du behöver ett stort lån för att köpa hus, till exempel, kan du få ett bolån som har längre återbetalningstid och lägre ränta, för att vara anpassat till de stora belopp det ofta handlar om.

Om du ”bara” behöver ett mindre ekonomiskt tillskott, kanske för att kunna köpa något, eller för att betala oförutsedda utgifter, är ett privatlån ett lämpligare alternativ. Privatlån är ett annat namn för lån utan säkerhet, alltså ett lån som du kan få utan att belåna något, eller lämna någon annan form av säkerhet. När det inte lämnas någon säkerhet tar långivarna en lite större risk, vilket de brukar kompensera sig för genom att ta en något högre ränta på dessa lån. Men, att du inte behöver lämna någon säkerhet gör också att det går snabbt och enkelt att få lån.

Erbjuder privatlån

Om du vill låna 15 000 kr kan du alltså gå till ditt lokala bankkontor och ansöka om ett lån, eftersom de flesta banker erbjuder privatlån på belopp från 15 000 kr och upp mot 350 000 – 400 000 kr.

Men, du kan också söka lån här, på nätet, där det finns ett stort antal lån att välja på. De lån som är mest populära idag är de så kallade mikrolånen. Detta är lån på relativt små belopp, som ofta betalas tillbaka snabbare än vanliga lån. Mikrolån har kommit till för att användas i vardagen, och de ligger vanligtvis på mellan 500 kr och 10 000-15 000 kr. Det finns alltså en del mikrolån som sträcker sig upp till den storlek på lån som du vill ha. Mikrolån har blivit så oerhört populära, inte minst på grund av att de är relativt lätta att få och att man betalar av snabbt, och därför snabbt blir skuldfri.

Ett relativt litet lån

Men, trots att det handlar om ett relativt litet lån är det givetvis viktigt att tänka på att inte söka ett lån om du inte är säker på att du kan betala tillbaka utan problem. En missad avbetalning kan bli en dyr historia, och i värsta fall kan det också medföra att du får en betalningsanmärkning som ställer till stora problem i vardagslivet. När du letar efter lån är det också viktigt att se till att du får ett lån med bra villkor och låg ränta, även om det inte är ett så stort lån.

Om du söker lån här på nätet har du stora möjligheter att hitta ett lån som passar dig och dina behov eftersom alla lån och långivare finns samlade på ett ställe. Du får en bra överblick över vilka lån som finns och du kan enkelt jämföra de olika lånen för att hitta det bästa och billigaste. Om du inte vill göra jobbet själv finns det speciella jämförelsesajter som jämför åt dig och tar fram de bästa lånen i den kategori du är intresserad av. Att jämföra räntor är ett bra sätt att hitta det billigaste lånet, men kom ihåg att det är den effektiva räntan du ska se efter. I den effektiva räntan räknar man in alla kostnader, som uppläggningsavgift, aviavgifter och liknande, och det är alltså denna ränta som berättar för dig hur mycket lånet faktiskt kommer att kosta.

Ta fram den exakta kostnaden för ditt lån

De flesta långivare som ger lån via nätet erbjuder ett verktyg på sin hemsida, som hjälper dig att ta fram den exakta kostnaden för ditt lån. Vanligtvis finns det reglage som du kan ställa in på önskat belopp och önskad lånetid och som då visar månadskostnaden för det aktuella lånet. Du kan lätt flytta reglagen för att se hur en annan återbetalningstid, eller ett annat lånebelopp, kommer att påverka kostnaden för lånet. Lånen är mycket flexibla eftersom du själv kan bestämma hur mycket du vill låna, och hur lång tid du behöver för att betala tillbaka.

När du lånar 15 000 kr kan du vanligtvis välja återbetalningstider på mellan 3 månader och 2 år. Det är viktigt att tänka på att ju längre återbetalningstid du väljer, desto högre blir den totala kostnaden för lånet. Tar du lånet hos din vanliga bank kan det hända att du kan få en annan lånetid än om du väljer ett snabblån på nätet.

Snabba och enkla lån

Snabblån hittar du här på nätet, och om du behöver pengarna snabbt är dessa lån förstås det bästa alternativet. Lånen går snabbt och enkelt att söka, och du får vanligtvis svar direkt på skärmen. När du söker ett lån anger du önskat lånebelopp och återbetalningstid. Sedan fyller du i personuppgifterna som efterfrågas och skickar iväg din ansökan med ett klick. Svar får du direkt på skärmen. När du har skrivit under låneavtalet betalas pengarna ut. Numera är det vanligt att man får signera avtalet elektroniskt vilket spar massor av tid.

Om du kan signera avtalet med bank-id eller liknande kan pengarna oftast betalas ut direkt. Det betyder att du kan ha pengarna på kontot samma dag som lånet beviljas. Om du behöver ha pengarna riktigt snabbt kan det vara bra att kolla vilken utbetalande bank långivaren har och välja ett lån som betalas ut via din bank. Då får du pengarna på ditt konto med direktbetalning oavsett veckodag eller tid på dygnet. Här på nätet kan du alltså låna 15 000 kr och få dem på kontot samma dag.

Vill du hellre låna hos din vanliga bank, finns alltså möjligheten att få ett lån på 15 000 kr. Men eftersom du måste boka tid på bankkontoret för ansökan, och invänta besked får du vara beredd på att vänta några dagar på dina pengar.

Recension:

Låna 15000
Betygsatt av: Mici.se
Betyg: 4.4/5