Vilka är egentligen fördelarna med kreditkort?

fördel kreditkort

Det finns många fördelar och framför allt trygghet som kommer med ett kreditkort. En av de stora fördelarna är att om du har ett kreditkort med en kredit som inte är helt utnyttjad så kommer du alltid ha tillgång till pengar. Detta är en trygghet i och med att utgifter kan komma plötsligt och ofta oväntat. När det kommer många stora utgifter samtidigt är det inte alla som har ett så pass stort bankkonto att de kan betala dessa helt utan problem. Därför är det bra att vara förberedd på det sätt som man kan. Ett av sätten man kan förbereda sig på är att skaffa ett kreditkort. Det finns många olika kreditkort att välja mellan och de har många olika typer av erbjudanden. Du kan därmed finna ett kreditkort som har en mycket billig kredit om summan betalas tillbaka inom ett par månader.

Om du väljer ett kreditkort som är anslutet till ett företag går de rabatter du får med ditt kreditkort ofta mot företaget, vilket innebär att om du till exempel har ett kreditkort hos Shell blir det billigare för dig att tanka där. Många kreditkort erbjuder dock återbetalning direkt till ditt konto. Detta kan du få när du väljer ett kreditkort som hör till en bank istället och då kan du själv välja vad du vill lägga bonusprocenten som du får tillbaka på. Tvärtemot vad många tror går det idag att ansöka om kreditkort utan UC, vilket innebär att beroende på vilket företag som man väljer kan nästan vem som helst få ett kreditkort idag.

kreditkort utan UC

Vad krävs för att ansöka om ett kreditkort?

I och med att man måste vara 18 år gammal för att teckna avtal kräver de allra flesta kreditkortsföretag idag att du är minst 25 år gammal. En del företag begär att du är 20 år gammal eller till och med 25 innan dess att du kan få ett kreditkort hos dem. Det brukar även finnas ett baskrav på vilken typ av inkomst du ska ha innan skatt per år för att du ska få teckna avtal om kreditkort. Även detta brukar variera mellan olika företag. De allra flesta företag nekar dig även om du försöker att ansöka om ett kreditkort om du har en betalningsanmärkning. Det krävs helt enkelt att du har en god kreditvärdighet. En fördel är även om du har ett svenskt mobilnummer knutet till dig och du behöver vara svensk medborgare för att du ska få ett kreditkort i Sverige. Givetvis är detta något som kan variera mellan olika företag. Bara för att du har en betalningsanmärkning behöver det inte betyda att det är helt omöjligt för dig att få ett kreditkort.

Vad krävs för att ansöka om ett kreditkort?

De flesta företag idag är nämligen medvetna om att det är mänskligt att göra misstag och vem som helst kan få en betalningsanmärkning. Därför kan du ta en titt på olika företag som erbjuder kreditkort och du kommer garanterat att hitta ett företag som är villigt att ge dig en chans, även om du har en betalningsanmärkning.