Sms lån utan uc

Ingen uc

Det är väldigt vanligt att personer som behöver låna pengar gör sökningar på webben för att hitta smslån utan upplysning från UC. Det är dock inte nödvändigt att göra en sådan sökning. Sms lån utan uc är nämligen mer regel än undantag. Det är väldigt få företag inom denna genre på lånemarknaden som inhämtar sina kreditupplysningar från UC. Det är betydligt vanligare att de använder sig av antingen Bisnode eller Creditsafe. Att man vill undvika en förfrågan hos UC är dock inte konstigt på något sätt. Det handlar om att man vill undvika att försämra kreditbetyget. Detta är av stor vikt den dagen det blir aktuellt att ansöka om ett större lån, exempelvis ett bolån.

Lätt att hitta många alternativ

Den som vill ta ett smslån utan att en upplysning inhämtas från Upplysningscentralen behöver med andra ord inte oroa sig. Alternativen är många vilket gör att du kan kosta på dig att jämföra räntekostnader, övriga kostnader och övriga villkor. Du har alltså goda chanser att hitta ett så fördelaktigt erbjudande som möjligt. Exakt hur många alternativ du har beror förstås på hur stora belopp du har behov av att låna. Om du bara vill låna mellan 3 000 och 5 000 kronor har du en mängd alternativ. Det är nästan ingen långivare som inhämtar en UC-upplysning när lånet avser så små belopp. Om du behöver låna större summor, exempelvis 20 000 – 30 000 kronor är det förmodligen en kontokredit som är aktuell. Då behöver du göra ett något grundligare efterforskningsarbete för att hitta de aktörer som jobbar med andra kreditupplysningsbolag än UC. Det finns fortfarande gott om möjligheter, det gäller bara att filtrera bort de alternativ som använder UC.

Vikten av att inte ta för många snabblån

Spelar det någon roll?

En relevant fråga i sammanhanget är naturligtvis huruvida det verkligen spelar någon roll om en förfrågan görs hos UC? Svaret är att det beror på. Det skadar inte din kreditvärdighet om en kreditupplysning inhämtas, men det kan däremot påverka betyget i negativ riktning om du regelbundet ansöker om snabblån där upplysningarna hämtas från Upplysningscentralen. Dessutom är det negativt för kreditvärdigheten om skulden registreras hos UC, eftersom denna då vägs in vid framtida beslut, om du till exempel behöver ansöka om ett större blancolån. Om det är möjligt kan det därför vara en god idé att välja smslån som inte påverkar kreditbetyget.

Vikten av att inte ta för många snabblån

För många är det bara en önskan om att inte påverka kreditbetyget som gör att man vill undvika UC så långt det går. För andra finns det andra orsaker. Det finns de som tar så många olika smslån att de inte på något sätt vill att detta ska framgå för nya långivare. När det sistnämnda är orsaken har man halkat in på en farlig bana. Då kan det vara klokt att i stället försöka ta ett lite större samlingslån, för att lösa alla smskrediter. På så sätt kan månadskostnaderna sänkas rejält. Smslån fyller en utmärkt funktion men det gäller att bara utnyttja dem i undantagsfall, inte till vardags.