Om man behöver låna ett lite större belopp än vad som är möjligt via de traditionella smslåneföretagen, men samtidigt ett mindre belopp än vad banker i princip brukar låna ut, är det bra att det numera finns långt fler alternativ för att göra just detta än förr. Flera olika lånegivare erbjuder nämligen lån på 14000 kronor idag. Här presenterar vi de bästa.

Lån på 14000 kronor hos:

Vilka typer av lånegivare kan man då ta lån av på detta belopp?

Bland annat finns det en del smslånegivare, dvs. lånegivare som lånar ut smslån, som erbjuder lån på upp till 15000 kronor idag, och som man därmed kan låna 14000 kronor av om man vill det. För att hitta dessa lånegivare, bör du helt enkelt leta efter smslånegivare som lånar ut lite större belopp än vad de flesta smslånegivare gör.

Det finns även lånegivare som lånar ut mellanstora belopp, på upp till 30000 kronor, 40000 kronor eller 50000 kronor ungefär. Av dessa lånegivare kan man dock ofta ta mindre lån än max.beloppet också, vilket betyder att det kan vara möjligt att låna 14000 kronor av dem också.

Banker brukar däremot inte vara det bästa möjliga alternativet för den som vill låna 14000 kronor, eftersom detta belopp brukar anses som lite för litet för att vara lönsamt för bankerna. Man måste dock inte nödvändigtvis ta ett lån för att låna 14000 kronor, utan ett annat alternativ kan vara att ta en kredit av något slag. T.ex. en kortkredit eller varför inte en kontokredit (dessa kredittyper kan låta liknande, men det finns skillnader dem emellan), istället för ett lån. Krediter kan nämligen tas på mindre summor än lån, även hos banker, och de kan dessutom vara enklare att få än ett lån, så de kan vara ett riktigt bra alternativ för alla som behöver låna 14000 kronor eller liknande summor av denna anledning.

Låna 14000

Vad man ska tänka på om man tar ett lån i denna storlek

Om du bestämmer dig för att du faktiskt vill låna 14000, bör du dock inte ta det första lånet du hittar, som gör detta möjligt. Konkurrensen på lånemarknaden i Sverige idag är nämligen mycket stor, vilket betyder att det kan finnas en hel del pengar att spara om man bara lägger lite tid på att jämföra lånen man kan ta ordentligt, för att på så vis hitta det billigaste möjliga lånet. Om du vill, kan du göra en lånejämförelse av detta slag på egen hand, genom att helt enkelt titta in på hemsidor som tillhör lånegivare av det ovan nämnda slaget.

Dessutom finns det möjlighet att använda automatiska lånejämförelsetjänster, som rangordnar flera olika lånealternativ för den som vill låna 14000 kronor eller andra summor, åt dig. Dessa tjänster tar då hänsyn till både vad lånet kostar och hur bra det kan anses vara, och tjänsterna är dessutom helt gratis att använda. Detta är därför ett smidigt sätt att göra jämförelserna enklare för dig.

Andra alternativ än banken

Om du behöver låna 14 000 kr är banken inte det bästa alternativet. Hos din vanliga bank blir du i bästa fall erbjuden ett lån på 15 000 kr, eftersom det är här bankernas vanliga privatlån börjar. Men, eftersom ett lån alltid kostar pengar är det ju onödigt att låna mer än man behöver. Därför är det bättre att du ser dig om efter andra långivare, för det finns faktiskt de som erbjuder lån på just 14 000 kr. Du vet säkert att det finns olika typer av lån, som är avsedda för olika affärer eller situationer i livet.

För den som behöver låna mycket för att köpa hus, till exempel, finns speciella bolån som har längre återbetalningstid och lägre räntor, för att anpassas till de stora beloppen. Och för den som har behov av ett litet ekonomiskt tillskott, kanske för att kunna köpa något, eller för att betala oförutsedda utgifter, är ett privatlån, eller konsumtionslån som det också kallas, ett lämpligare alternativ.

Ett privatlån är helt enkelt ett lån utan säkerhet, som du kan få utan att behöva belåna något, eller lämna någon annan form av säkerhet. Att lånet är utan säkerhet betyder att långivaren tar en lite större risk, vilket de brukar kompensera sig för genom att ta en något högre ränta på dessa lån. Men, att det inte krävs någon säkerhet gör också att det går snabbt och enkelt att få lån.

Ditt lokala bankkontor

Om du vill låna 14 000 kr kan du inte gå till ditt lokala bankkontor och ansöka om ett lån, eftersom de inte har så små lån i sin portfölj. De vanliga bankernas privatlån ligger vanligtvis på belopp från 15 000 kr och upp mot 350 000 – 400 000 kr.

Här, på nätet, finns däremot ett stort antal lån på både 14 000 kr och andra mindre summor. De mest använda lånen idag är de så kallade mikrolånen. Detta är lån på mindre belopp, och med kortare återbetalningstider än vanliga lån. Lånen är avsedda att användas i vardagen, och de finns från 500 kr upp till cirka 15 000 kr, vilket alltså är bankernas lägsta utlåningsnivå. Man kan säga att mikrolån fyller ett behov som de vanliga bankerna inte kan tillgodose, och detta är förmodligen den främsta orsaken till att dessa små lån har blivit så oerhört populära. Användbara lån som är relativt lätta att få och som man betalar av snabbt, och därför snabbt blir skuldfri igen.

Att betala tillbaka på lånet

Men, även om det handlar om ett relativt litet lån är det viktigt att tänka på att bara ansöka om du vet att du kan betala tillbaka utan problem. Att missa en avbetalning, eller inte kunna betala tillbaka ett lån kan bli dyrt, och det kan också medföra betalningsanmärkningar som kan ställa till stora problem i vardagslivet. Och även om det är ett litet lån är det viktigt att se till att du får ett lån med bra villkor och låg ränta. Här på nätet har du stora möjligheter att hitta det lån som är mest fördelaktigt för just dig och dina behov. Detta eftersom alla lån och långivare finns samlade på ett ställe.

Du får en bra överblick över vad som erbjuds och du kan enkelt jämföra de olika lånen. Det finns till och med speciella jämförelsesajter som gör jobbet åt dig om du vill göra det extra lätt för dig. Jämför räntor för att hitta det billigaste lånet, och kom ihåg att det är den effektiva räntan som talar om för dig hur mycket ett lån verkligen kostar. I den effektiva räntan lägger man in alla kostnader som lånet för med sig, som uppläggningsavgift, aviavgifter och liknande.

Hur mycket du vill låna

Här på nätet erbjuder nästan alla långivare ett verktyg på sin hemsida, som hjälper dig att ta fram den exakta kostnaden för ditt lån. Det vanligaste verktyget är reglage som du ställer in på önskat belopp och önskad lånetid och som tar fram den månadskostnad som det aktuella lånet kommer att ge. Det månadsbelopp du då ser är den summa du ska betala varje månad för ditt lån. Dessa lån är mycket flexibla eftersom du själv kan bestämma hur mycket du vill låna, och på hur lång tid. När du lånar 14 000 kr kan du vanligtvis välja återbetalningstider på mellan 3 månader och 2 år. Tänk på att ju längre återbetalningstid du väljer, desto högre blir den totala kostnaden för lånet. Försök att betala av så snabbt som möjligt, utan att riskera din ekonomi.

När du behöver pengar snabbt är ett snabblån, eller ett mikrolån, den bästa lösningen. Dessa lån hittar du alltså här på nätet. Lånen går snabbt och enkelt att söka, och du får i de flesta fall svar direkt på skärmen. Du kan söka lån när det passar dig och du behöver inte tänka på öppettider, köer eller liknande. När du har hittat ett lämpligt lån anger du hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha. Därefter fyller du i några personuppgifter och skickar iväg din ansökan med ett klick. Och som sagt får du ett svar på skärmen i stort sett omedelbart.

När låneavtalet är signerat betalas pengarna ut. Idag är det många långivare som erbjuder elektronisk signering. Det betyder att du kan signera avtalet med bank-id eller liknande vilket spar massor av tid. Om du signerar elektroniskt kan pengarna betalas ut direkt, och du kan alltså ha pengarna på kontot samma dag.

Pengarna på kontot direkt

Om långivaren betalar ut pengarna via din bank kan du ha pengarna på kontot direkt, oavsett veckodag eller tid på dygnet. Om utbetalande bank är en annan än din bank måste man överföra pengarna mellan banker och då är det bankernas överföringstider som gäller. Det betyder att du då kan få vänta på pengarna till nästa bankdag. Om du behöver ha pengarna riktigt snabbt kan det alltså vara en bra idé att kolla vilken bank som betalar ut pengarna och välja ett lån som betalas ut via din bank, för att vara säker på att få pengarna så snabbt som möjligt. Här på nätet kan du alltså låna 14 000 kr och få dem på kontot samma dag.

Recension:

Låna 14000
Betygsatt av: Mici.se
Betyg: 4.6/5