En viktig faktor i beslutsfattandet när det gäller vilket lån man bör ta, är förstås vad lånet kommer att komma att kosta en. Många konsumenter är dock inte så bra på att jämföra kostnader för lån, och av denna anledning har vi satt ihop denna korta guide till hur man egentligen gör för att jämföra priser och kostnader för ett lån. I detta exempel har vi tagit en person som vill låna 40000 kronor som exempel, eftersom detta är ett mycket vanligt och populärt lånebelopp, men skulle något annat lånebelopp vara aktuellt för din del, kan du även byta ut summan 40000 kronor mot ett annat belopp, så klart.

Enkla lån på 40.000 kronor

Grunden för att jämföra lånepriser

Det allra viktigaste för att din jämförelse av olika lånepriser ska bli så bra som möjligt, är att du tittar på så många olika lånealternativ du bara kan. Ju färre alternativ för att låna 40000 kronor du tittar på, desto mer enkelspårig, och möjligtvis även missvisande, blir din jämförelse nämligen. Å andra sidan är det förstås så att ju fler alternativ du kan jämföra, desto bättre blir din jämförelse, och dina chanser att hitta ett riktigt bra lån ökar samtidigt radikalt.

Hur kan man då göra detta på ett lättare vis?

Att jämföra massvis med olika lånealternativ för hand kan dock vara mycket tidskrävande och till och med tråkigt, vilket gör att många letar efter lättare sätt att göra detta på. Och som tur finns det faktiskt ett bra knep att ta till för att göra detta på ett enklare sätt, och det är att använda sig av automatiska lånejämförelsetjänster, som man ju kan hitta massvis av på nätet. Dessa tjänster är helt gratis att använda för sig som söker lån (efter som lånegivarna istället betalar för att få finnas med i tjänsten, på ett eller annat sätt), men fördelen med dem är att de listar ett stort antal olika lån i prisordning, vilket gör det betydligt lättare att se vilket lån som egentligen är det allra billigaste.

Låna 40000

Vad bör man tänka på om man använder en automatisk lånejämförelsetjänst?

Det finns många fördelar med att använda denna typ av tjänst när man är på jakt efter ett nytt lån, men en nackdel som en del av dessa tjänster, dock inte alla, kan ha, är att alla lånegivare inte nödvändigtvis finns med i dem. Du bör därför inte förutsätta att alla lånegivare i Sverige finns med i en viss jämförelsetjänst, utan vill du vara helt säker på att du fått koll på alla aktuella lånegivare, kan det vara nödvändigt att titta i flera olika jämförelsetjänster. Då ökar nämligen chanserna att du får upplysningar om så många olika lånegivare som det bara går.

Låna 40 000 med en enkel ansökan

Behöver du låna pengar? De flesta av oss hamnar ibland i en situation då pengarna inte räcker till och vi behöver fylla på kontot med hjälp av ett lån.  De flesta känner nog till att lånemarknaden har förändrats ganska mycket på senare år. Men det är inte bara lånemarknaden som ser annorlunda ut idag, utan också vårt förhållande till att låna pengar. Det blir allt vanligare att lösa olika situationer i vardagen med ett lån. Vi lånar för att kunna köpa något eller för att betala oförutsedda utgifter. Och det stora utbudet av lån för olika ändamål gör det förstås lätt att låna när vi behöver ett extra tillskott av pengar. Behöver du, till exempel, låna 40 000 kr, har du flera olika alternativ att välja på. Du kan gå till din vanliga bank, som man gjorde förr, eller du kan söka ett lån på nätet.  

Förr hade man inte så många andra alternativ än den lokala banken när man behövde låna pengar. Och de vanliga, traditionella bankerna erbjuder vanliga banklån, utan säkerhet, från cirka 15 000 och uppåt. Detta betyder förstås att du har möjlighet att låna 40 000 kr i din vanliga bank. Men, det kan vara bra att veta att det också finns andra alternativ, så att du kan välja ett lån som passar dig. Här på nätet kan du hitta många andra långivare som ger lån på 40 000 kr, och som kanske kan konkurrera med din vanliga bank när det gäller räntor och villkor. Lånen här på nätet är enkla att söka, och hanteras snabbt, vilket ger dig möjlighet att få pengarna på ditt konto inom några dagar.  

Små och snabba lån

Den som inte är van att låna via nätet blir kanske förvånad över det enorma utbudet av lån. Här finns lån för alla tänkbara situationer. Små och snabba lån för tillfälliga ekonomiska bekymmer och större lån med längre återbetalningstid när man behöver ett större tillskott i kassan. Här finns mikrolån, privatlån, vanliga banklån och bolån, ja man kan nog gott säga att det finns lån för alla och för allt. Här på nätet kan du till och med hitta lån som är möjliga att få även om du har en betalningsanmärkning, om du saknar fast inkomst eller har andra problem som gör det svårt att låna pengar.

Om du vill låna 40 000 kr är det i första hand privatlån som är aktuella. Privatlån är ett annat namn på lån utan säkerhet, eller blancolån som de kallas i bankvärlden. Privatlånen finns från cirka 15 000 kr upp till 400 000 kr, och är alltså lån som täcker de flesta behov. De allra minsta lånen, som brukar kallas mikrolån, sträcker sig upp till 15 000 där de större privatlånen tar vid. Så om du behöver ett lån på 40 000 kr kan du alltså hitta dem bland privatlånen i skiktet över mikrolån.

Låneansökan direkt på nätet

Du kan alltså välja om du vill gå till ditt lokala bankkontor och ansöka om ett lån, eller om du hellre vill göra en enkel låneansökan direkt på nätet. Att söka lån online är både snabbare och enklare än att gå till banken, eftersom du inte behöver boka tid eller ta dig till ett fysiskt bankkontor. Du kan söka lån när det passar dig, oavsett om det är helg eller vardag. Vill du ha pengarna snabbt är lån på nätet det bästa alternativet.  Att söka lån på nätet är enkelt och det tar bara några minuter. Det första du gör är att ange det lånebelopp och den återbetalningstid du vill ha och därefter fyller du i personuppgifterna i formuläret. När det är klart är det bara att skicka in ansökan med ett klick.

Och så fort du skickat iväg din ansökan får du ett svar på skärmen. Du får alltså veta direkt om du får ett lån eller inte. Pengarna betalas ut när låneavtalet är underskrivet. Om du måste skriva under ett papper får du alltså vänta tills pappret kommer med posten, och du får pengarna när långivaren fått det underskrivna avtalet i retur. Men idag erbjuder många av nätets långivare möjligheten att signera avtalet elektroniskt. Detta gör du med bank-id eller annan e-legitimation, och det är gjort på några sekunder. Signerar du elektroniskt kan pengarna ofta betalas ut omedelbart och du kan ha pengarna på ditt konto samma dag.

Skapa ett lån som passar din ekonomi

Det finns många banker och andra långivare på nätet, och de erbjuder ett stort och brett utbud av lån. När du behöver låna 40 000 kr är det alltså ett vanligt privatlån som är det bästa alternativet. Lånen här på nätet är flexibla och du kan skräddarsy lånet efter just dina behov och förutsättningar.  Du kan själv välja hur mycket du vill låna, och vilken återbetalningstid du vill ha.  På så sätt kan du skapa ett lån som passar din ekonomi. Här finns också alla lånen samlade på ett ställe, vilket gör det enkelt att jämföra räntor och villkor för att hitta det lån som är mest fördelaktigt för dig. Ett lån kostar pengar, och det är onödigt att betala mer än nödvändigt, så därför kan det vara mycket lönsamt att jämföra olika lån.

Eftersom det finns stora skillnader både då det gäller kostnader och villkor kan det finnas mycket pengar att tjäna, eller spara, på att göra en ordentlig jämförelse. De flesta långivare här på internet erbjuder verktyg som du kan använda för att få fram den faktiska månadskostnaden för det lån du vill ha. Oftast tillhandahåller man reglage som du kan dra till önskat lånebelopp och återbetalningstid.

När reglagen är rätt inställda kan du se månadskostnaden för det aktuella lånet. Genom att flytta reglagen och ändra lånebelopp eller återbetalningstid kan du se hur månadskostnaden påverkas av detta. Detta ger dig ytterligare möjlighet att anpassa lånet efter just dina behov och din ekonomi. Eftersom du själv kan bestämma hur lång tid du vill ha på dig att betala, får du större möjlighet att skaffa ett lån som är anpassat till dig när du söker lån på nätet.

Recension:

Låna 40000
Betygsatt av: Mici.se
Betyg: 3.9/5