När man ska låna lite större belopp, exempelvis 200000 kronor, är det ofta lockande att göra detta med hjälp av en säkerhet, då detta ju leder till lägre räntekostnader. Många försöker därför baka ihop nya lån som de tar med t.ex. sitt befintliga bolån. Det är dock inte alltid som detta är en så bra idé, och det är inte alltid det går, för den delen heller. Då kan det bli nödvändigt att ta ett blancolån, dvs. låna 200,000 kronor istället. Men är det egentligen en bra idé att ta ett blancolån på ett så stort belopp? Svaret är att det beror på vad man jämför med.

Banker som erbjuder lån på 200000 kronor

Blancolån blir nämligen alltid dyrare än lån med säkerhet. Om du funderar på om det inte hade lönat sig att låna 200000 kronor som bolån istället för ett blancolån, kommer du nämligen nästan alltid tycka att så vore fallet, då räntorna på blancolån är högre än på bolån och andra lån med en säkerhet.

Å andra sidan fungerar ju inte blancolån heller på alls samma sätt som bolånen, vilket faktiskt kan vara en fördel på flera olika sätt. Bland annat blir man av med sitt blancolån snabbare än vad man blir av med sitt lån med säkerhet, då framför allt bolån ofta har riktigt långa återbetalningstider, och detta är förstås något som många uppskattar.

Lån utan säkerhet, fördelar

Man riskerar inte heller att bli av med något, som t.ex. sitt hus eller sin bil, om man inte klarar av återbetalningen på sitt blancolån. Vilket man ju faktiskt gör om man har ett lån med en säkerhet, fast alla kanske inte tänker på detta.

Låna 200000

Det finns därför både fördelar och nackdelar med blancolån på så stora belopp, men trots detta uppmanar vi verkligen alla som läser detta att enbart ta blancolån på så stora belopp om det verkligen är nödvändigt. Ett så stort blancolån är trots allt en stor belastning på din privatekonomi, så man bör aldrig ta ett sådant lån för konsumtion eller liknande, fast man ibland hör talas om folk som gör det.

Kom ihåg

Glöm inte heller att alla blancolån på 200000 kronor inte är likvärdiga. Istället finns det både villkorsmässiga och prismässiga skillnader, som verkligen inte är obetydliga. Man ökar därför chanserna för att hitta ett riktigt bra stort blancolån radikalt genom att göra en ordentlig jämförelse av flera olika lån i denna storleksklass innan man ansöker om lånet. Läs om fler stora lån på låna 250000 kronor.

Låna 200000

Ibland händer det att man behöver mer pengar än man har för tillfället. Kanske är det något man måste, eller vill, köpa eller om oförutsedda utgifter som trillat in. Numera ser nog de flesta ett lån som det bästa och enda alternativet för att få ett tillskott i kassan. Det är betydligt vanligare att man löser ekonomiska bekymmer med ett lån idag än det var tidigare. Orsaken till detta finns både i den förändring som lånemarknaden i stort har genomgått på senare år, och på alla de olika lån som numera finns i utbudet.

Den viktigaste orsaken till att vi har förändrat vårt sätt låna, är nog att det idag finns lån för alla behov och alla situationer. Det finns lån som är avsedda för olika ändamål, och som är anpassade efter dessa ändamål.

Om du bara behöver ett mindre tillskott i kassan och inte vill skuldsätta dig för lång tid, finns det små snabba lån på nätet. Lån som är avsedda för vardagliga problem, och som betalas tillbaka snabbt så du slipper vara skuldsatt. Om du behöver ett större lån, och vill låna 200 000 kr, är det förstås andra lån som gäller. Ett så stort kan man förstås inte betala tillbaka på några få månader, och därför får du leta efter dessa lån i en annan kategori.

Att söka lån på nätet

Men, det är inte bara antalet lån som har ökat. Det har också tillkommit ett stort antal långivare, och de flesta av dessa hittar du på nätet. Det betyder att du har flera olika alternativ att välja på om du vill låna 200 000 kr. Du kan förstås gå till din vanliga bank för att låna pengarna, men du kan också välja att söka lån hos någon av alla långivare på nätet som erbjuder lån på 200 000 kr. Vilket alternativ är då det bästa, att söka lån på nätet eller hos sin vanliga bank? Ja, eftersom det är ungefär samma lån som erbjuds är det till viss del en smakfråga hur du vill göra.  Det är privatlån på 200 000 kr du ska ha oavsett om du söker dem på internet eller hos din lokala bank.

Privatlån på 200.000 kr

Privatlån, det vill säga lån utan säkerhet, finns från cirka 15 000 kr och upp till 350 000 kr. Om du tycker att det känns tryggast att låna hos en traditionell bank kan det vara bra att veta att de flesta vanliga banker också erbjuder lån via nätet. Så om du känner dig tryggare med en traditionell bank, kan du ändå välja att söka lån på nätet. Och om vi ska ge ett råd så är det att det faktiskt finns en hel del fördelar med att söka lån via nätet.

Det många långivare här, som måste konkurrera om kunderna. Och att konkurrens brukar innebära fördelar för konsumenten är ju ingen hemlighet. Och detta gäller förstås också lån. För att konkurrera om kunderna använder man sig av de vapen man har, vilket ju i det här fallet är räntor, avgifter och villkor. Därför rekommenderar vi att du jämför olika lån innan du bestämmer dig. Här på nätet finns alla lån samlade på ett ställe, och det är enkelt och smidigt att jämföra räntor och villkor.

Ett fördelaktigt lån

Om du vill ha ett så fördelaktigt lån som möjligt är det viktigt att jämföra. Du kan spara mycket pengar på att jämföra olika lån, eftersom både räntor och avgifter varierar rejält mellan olika långivare. Här på nätet är det vanligt att långivarna erbjuder verktyg som hjälper dig att få fram den faktiska månadskostnaden för det lån du har valt. När du ställer in reglagen på önskat lånebelopp och lånetid, får du fram kostnaden för det aktuella lånet. Du kan ändra återbetalningstid, eller lånebelopp, kan du se hur kostnaden för lånet påverkas, och på så sätt kan du ta fram ett lån som passar just din ekonomi.

Att du oftast får pengarna snabbare än om du lånar hos en fysisk bank är en annan fördel med att söka lån på internet. Om du vill ha pengarna riktigt snabbt, och också kunna jämföra lån, är det alltså bäst att söka lån här, på nätet. Här fyller du i en ansökan när det passar dig, och du behöver inte tänka på bankens öppettider. Du får ofta svar direkt på skärmen och att ansöka om lån på nätet tar bara några minuter. Pengarna kan betalas ut så fort du har skrivit under låneavtalet, och många långivare online ger möjlighet att skriva under avtalet elektroniskt. Om du signerar elektroniskt, med bank-id eller annan e-legitimation, kan pengarna betalas ut direkt.

Om man ser det rent praktiskt

Om det inte spelar så stor roll om lånet är billigt eller ej, kan du gå till ditt lokala bankkontor och låna 200 000 kr. Där har du förstås inte möjlighet att jämföra olika lån, utan du får helt enkelt nöja dig med den ränta och de villkor man erbjuder. Om man ser det rent praktiskt, är det ofta krångligare att söka lån i en fysisk bank. Du måste rätta dig efter när banken håller öppet och du måste ta dig dit både för att söka lånet och skriva under avtalet.

När du ska låna 200 000 kr är det i kategorin vanliga privatlån du ska leta. Dessa lån täcker de flesta behov och kräver alltså inte att du belånar något. Att du inte behöver lämna någon säkerhet för lånet gör att räntan oftast är något högre eftersom låntagaren tar en större risk.

Flexibla och anpassningsbara lån

Här online finns alltså både vanliga banker och andra långivare som erbjuder en mängd olika lån. När du vill låna 200000 kr är det ett vanligt privatlån du ska ha.  Här finns mycket flexibla och anpassningsbara lån som du kan skräddarsy efter dina egna behov och dina ekonomiska förutsättningar. Du bestämmer hur stort lånet ska vara, och du bestämmer hur lång återbetalningstid du ska ha. En lång återbetalningstid ger lägre månadskostnad, men också en högre total kostnad för lånet vilket är bra att tänka på när du bestämmer dig.  

Recension:

Låna 200000
Betygsatt av: Mici.se
Betyg: 4.1/5