Varför ska man ha bensinkort?

Nu för tiden finns det väldigt många olika slags betalkort, och ett kort som kanske inte alla vet vad det är för något är bensinkort. Det är just bensinkort denna artikel kommer att handla om. Om du är nyfiken på vad ett bensinkort är för någonting eller bara vill veta mer om det så ska du fortsätta läsa här.

Bensinkort – Vad är det?

Ett bensinkort kan antingen vara ett debet kort eller ett kreditkort. Ett bensinkort är ett betalkort som ges ut av en specifik bensinstation, de allra flesta bensinstationer har bensinkort nu för tiden. När du ansöker om ett bensinkort och blir godkänd kan du få många bra erbjudanden både på drivmedel, biltvätt och på saker inne på bensinstationen. Ofta är det rabatter på det som du köper eller så kan du få något som kallas för cashback vilket innebär att du får tillbaka en del av den summa som du handlat för. Ett bensinkort använder du främst när du tankar, och du kan sätta in pengar på bensinkortet för att veta att dessa pengar endast ska användas till tankning och annat som rör bilen. Det är väldigt smart att sätta in pengar varje månad på bensinkortet för då behöver du inte tänka på att det ska finnas pengar till tankning.

Fördelar med att ha ett eget bensinkort

Det finns en hel del fördelar med att ha ett bensinkort och om du är en person som använder bilen ofta så är det nästan ett måste. Här kan du läsa vilka fördelar som finns med bensinkortet.

Förmåner

Med ett bensinkort får du oftast väldigt många olika förmåner som du kan nyttja antingen på drivmedel eller annat som rör själva fordonet. Som vi alla vet så är bränsle väldigt dyrt och med ett bensinkort kan du få rabatt per liter du tankar och även i vissa fall få en del av pengarna tillbaka, också kallat cashback.

Slipper stressen över bensinpengarna

När du har ett bensinkort är det som sagt smart att sätta in en summa som du ska tanka för varje månad. Om du gör det så behöver du aldrig använda ditt vanliga bankkort när du ska tanka, det blir nästan som att tanka gratis, eller hur?

Nackdelar med att ha ett eget bensinkort

Som du säkert redan vet så finns det även nackdelar med allt som har fördelar. Här kan du läsa om vilka nackdelar det finns med att ha ett eget bensinkort.

Kreditkort

Vissa bensinkort är kreditkort, alltså när du använder kortet handlar du på kredit. Detta kan vara väldigt negativt eftersom det oftast är hög ränta när man handlar på kredit och man kommer garanterat att få en chock när man ser att fakturan i slutet av månaden är högre än vad du har handlat för.

Vissa hamnar i en ond cirkel

Vissa människor väljer att ansöka om ett bensinkort som är ett kreditkort när de inte har några pengar. Det finns personer som köper all sin mat på en bensinstation med hjälp av ett bensinkort för att de inte har några pengar. Detta gör att man lätt hamnar i en ond cirkel och lånar pengar i slutet av månaden för att kunna betala av de man har använt på bensinkortet. Tänk därför på att endast ta ut ett bensinkort med kredit på om du har råd med det.