Att ta ett lån så stort som 350000 kronor som ett blancolån kan kännas främmande för en del, för förr var det inte så vanligt att man lånade så stora summor som blancolån. Idag är det dock allt vanligare, och vi tänkte att vi skulle berätta lite om de olika anledningar folk har till att låna 350000 kronor idag.

Banker som erbjuder lån på 350.000 kronor

Några vanliga skäl till att man tar lån i denna storleksordning är bland annat:

Att man vill renovera där hemma

Renoveringar kan ju som bekant kosta en hel del, och det går i regel inte att lägga dessa kostnader på ett bolån, vare sig man köper nytt eller har ett bolån på ett befintligt boende. Då är det naturligt att man väljer att ta ett blancolån på detta belopp istället.

Att köpa en bil

Givetvis kan man ta specifika billån för detta ändamål också, men numera finns det faktiskt en del vanliga blancolån som är mer förmånliga än billånen, och då är det ju naturligt att man väljer att ta dessa istället, även om det är en bil man ska köpa.

Låna 350000

Att betala tillbaka andra lån

Hittar man ett lån på 350000 som är mer förmånligt än de andra lån man har idag, är det fullt naturligt att man kanske vill betala bort andra lån som man redan har, med hjälp av detta, mer förmånligare lån. Detta kan leda till stora besparingar på månadskostnaderna för lånet eller lånen man har, och är därför något som allt fler väljer att göra.

Att köpa en sommarstuga eller kolonilott

Detta låter kanske lite knasigt för boende i storstäderna, men det finns faktiskt gott om områden i Sverige där man kan köpa antingen en sommarstuga eller en kolonilott för en summa i denna storleksordning. Och har man då inte dessa pengar över, är det då förstås förståeligt att man tar ett lån på detta belopp. Se även vår sida om att låna 300,000 kronor.

Låna 350 000

När du behöver låna riktigt mycket pengar funderar du kanske på var det är bäst att söka sitt lån. Vart ska man vända sig om man vill låna 350 000 kr? Bör man gå till sin vanliga bank eller kan man söka ett så stort lån hos någon av alla de långivare som finns på nätet?

De flesta av oss hamnar förr eller senare i en situation där pengarna inte räcker till och man måste försöka fylla på kontot på något sätt. Det finns mycket som kan hända, som kräver mer pengar än man har, som exempelvis när något går sönder och måste bytas ut, när man behöver rusta upp hemma eller när det ramlar in oförutsedda utgifter som man inte kan betala på egen hand. När det gäller så stora lån som 350 000 kr är det förmodligen nödvändigt att söka ett lån, och det blir allt vanligare att lösa ekonomiska bekymmer med lån. Allt fler använder lån och det beror till stora delar på att det numera finns ett mycket stort utbud av lån, i olika storlekar och med olika villkor.

Det har hänt en hel del på lånemarknaden under senare år. Bland annat har det dykt upp nya aktörer på marknaden och man erbjuder nya typer av lån. Detta har öppnat upp möjligheten för allt fler att ta ett lån för att lösa olika ekonomiska problem. Om du bara behöver ett litet tillskott i kassan kan du välja ett mikrolån. Detta är en ny typ av lån, på små belopp och med kort återbetalningstid. Ett sånt lån kan vara en bra vardagslösning och du blir snabbt skuldfri igen.  

Avsedda för så stora lån

Men, när du behöver ett större lån, som till exempel 350 000 kr är det förstås ett helt annat lån än ett mikrolån du ska ha. Det är inte realistiskt att tro att man ska kunna betala tillbaka så mycket pengar på bara några få månader, och villkoren är heller inte avsedda för så stora lån. Om du vill låna 350 000 kr kan du söka ett större privatlån, som är en annan typ av lån utan säkerhet. 350 000 kr ligger i det övre skiktet på privatlån, och hos många långivare är detta det största lån du kan få utan att behöva belåna något.

De stora förändringarna på lånemarknaden som vi talat om, handlar inte bara om alla nya lån som tillkommit, utan också ett stort antal nya långivare. De flesta av dem verkar här på internet. När du behöver låna 350 000 kr har du alltså en hel del alternativ att välja bland. Om du vill kan du gå till ditt lokala bankkontor och be att få låna pengar. Men du kan alltså också välja att söka lån på nätet. De flesta av privatlånen ser i stort sett likadana ut, fast det finns förstås variationer i kostnader och villkor.  

Om du inte har något att belåna ska du leta efter ett privatlån på 350 000 kr, och det gäller både om du vill låna på internet eller hos din vanliga bank. Privatlån, är ett annat namn för lån utan säkerhet, och vanligtvis ligger de på mellan 15 000 kr och 350 000 kr. det finns också långivare som ger något större lån, men ett lån på 350 00 kr ligger alltså på den övre gränsen för denna kategori lån.

Det ska kännas tryggast att låna

Många tycker att det känns tryggast att låna hos sin lokala bank och du kan givetvis söka ett lån där. Men det finns faktiskt en del fördelar med att söka lån via nätet, och det kan ju vara dumt att inte utnyttja dessa. För det första gör den stora konkurrensen att man måste försöka locka kunder. Och när en långivare ska locka kunder använder man sig förstås av de vapen man har, nämligen räntor och avgifter. Detta betyder att det kan finnas stora skillnader i kostnader och villkor mellan olika lån. Så att jämföra olika lån är alltid lönsamt.

I synnerhet när det gäller stora lån kan små ränteskillnader spela stor roll. Här finns alla lån finns samlade på ett ställe här, och det är därför ganska lätt att jämföra lånen innan man bestämmer sig. Du kan alltså tjäna ganska mycket pengar på att göra en prisjämförelse av lån, så om du vill ha ett så bra och billigt lån som möjligt rekommenderar vi att du ska du lånar via nätet.

Se hur mycket lånet kommer att kosta dig

Många av nätets långivare har ett verktyg med reglage på sin hemsida, som hjälper dig att se hur mycket lånet kommer att kosta dig.  Du kan ställa in reglagen på det belopp och den lånetid du vill ha, och på så sätt få fram hur mycket det aktuella lånet kommer att kosta dig varje månad. Med denna vetskap är det lättare att göra upp en budget och ha koll på ekonomin. Du ser hur lånet kommer att påverka din ekonomi så att du inte råkar ut för obehagliga överraskningar när första inbetalningen kommer.

När du lånar via nätet kan du själv bestämma vilken återbetalningstid du vill ha. På ett lån på 350 0000 kr kan du välja lånetider på mellan 1 och 15 år. Ju längre återbetalningstid du väljer desto lägre blir månadskostnaden. Men, det är viktigt att du är medveten om att en lång återbetalningstid också ger en högre total kostnad.

Fördel att ansöka via nätet

Ännu en fördel med att söka låna via nätet, är att du kan få pengarna snabbare än om du söker lån hos ditt lokala bankkontor. Om du uppskattar att få pengarna snabbt, och också vill ha möjlighet att jämföra olika lån, bör du absolut ta ditt lån på nätet. På bankkontoret får du ta det lån som erbjuds, och du har inte möjlighet att välja lån. Om du vill göra jämförelsejobbet så enkelt som möjligt kan du ta hjälp av någon av de prisjämförelsesajter som finns på nätet. Då får du snabbt en bra överblick över de lån som finns, och kan välja ett lån som är fördelaktigt för dig. och tack vare att du kan välja lånetid själv, kan du anpassa lånet efter dina behov och förutsättningar.