Den goda nyheten för dig som funderar på att låna 30000 kronor eller en summa däromkring är att det finns massvis med lånegivare som du kan ta lån i denna storlek av. Detta är bra, eftersom det ökar dina chanser att hitta ett lån som passar dig, men det gör även att det är lättare att hitta ett så billigt lån som möjligt, då den stora konkurrensen på lånemarknaden för detta lånesegment gjort att priserna drivits ned. Dock innebär det stora utbudet av lånegivare som man kan vända sig till även att det kan vara svårt att veta exakt vilken lånegivare man ska välja. Här kommer därför några tips som vi hoppas ska göra detta val lättare för dig.

Lån på 30000 kronor online:

Välj en lånegivare som:

Erbjuder den återbetalningstid du vill ha

Olika lånegivare kan nämligen erbjuda dig olika långa återbetalningstider på ditt lån, men i regel har man som låntagare något hum om vilken återbetalningstid man skulle vilja ha åtminstone. Vilka återbetalningstider som erbjuds bör därför vara en av de första faktorerna du tittar på när du börjar jämföra olika lån med varandra. Genom att titta på detta med en gång, slipper du lägga tid på att titta allt för mycket på lån som ändå inte passar dina behov, då du lättare kan gallra bland lånealternativen.

Låter dig återbetala lånet på ett sätt som passar dig

Även när det gäller hur återbetalningen ska ske, förekommer det nämligen en hel del skillnader. Om du vet hur du helst skulle vilja betala tillbaka ditt lån, är det därför en god ide att försöka leta specifikt efter lånegivare som godtar denna återbetalningsmetod.

Har gott rykte

För att underlätta för dig själv, och för att undvika problem, är det alltid bra att vända sig enbart till seriösa lånegivare och företag med gott rykte. Vi rekommenderar därför att du alltid försöker kolla upp vad andra har att säga om de lånegivare som du är intresserad av, t.ex. genom att kolla upp dem via sökmotorer och se vad som dyker upp då.

Låna 30000

Övervakas av en branschorganisation

Detta är ett kvalitetstecken, och gör att du kan känna dig lite säkrare med långivaren det gäller. Om t.ex. Finansinspektionen utövar översyn av lånegivaren, kan du även räkna med att de följer alla gällande lagar och regler för kreditgivning i Sverige, vilket förstås också är positivt.

Har en låg effektiv årsränta på lånet

Att titta på den så kallade effektiva årsräntan är nämligen det bästa sättet att ta reda på hur förmånligt ett visst lån är, fast priserna kan anges på många olika sätt hos lånegivarna. Det är därför alltid på den effektiva årsräntan, och inget annat, du ska titta när du jämför priser på lån. Jämför exempelvis 350,000 kronor här.

Låna 30.000 snabbt

Behöver du låna 30 000 kr? Du har säkert märkt att lånemarknaden har förändrats en del på senare år. Och det är faktiskt inte bara själva marknaden som har förändrats, utan också vårt eget sätt att låna pengar. Idag är det vanligt att man väljer att ta ett tillfälligt lån för att lösa olika situationer i vardagen, för att köpa något eller klara oförutsedda utgifter. Tack vare det stora utbudet av lån, är det relativt lätt att hitta ett lån som passar i de flesta situationer. Om du behöver låna 30 000 kr finns det en hel del olika alternativ att välja på.

Det är inte så länge sedan som de flesta tyckte att det var självklart att gå till sin lokala bank när man behövde låna pengar. Och eftersom de traditionella bankerna erbjuder privatlån på mellan 15 000 och 350 000 kr, så kan du förstås gå till din vanliga bank och söka ett lån på 30 000 kr. Men, du har också andra alternativ att välja på. På nätet, till exempel, finns det många andra långivare som ger lån på 30 000 kr. Lånen på nätet är lån som du söker enkelt och smidigt direkt online, och som gör att du snabbt har pengarna på kontot.

Lån på nätet

Om du tittar på lån på nätet så ser du snart att det finns många olika typer av lån. Det finns små snabba lån och större lån med lite längre återbetalningstid. Lånen har olika villkor, krav och återbetalningstider. Detta innebär att det finns lån för de flesta situationer som kan uppkomma i vardagen, och för de flesta människor.

De lån som är aktuella om du vill låna 30 000 kr är i första hand privatlån, det vill säga lån utan säkerhet. Privatlånen finns i en bred skala som täcker de flesta vardagliga behov. De allra minsta lånen, så kallade mikrolån, finns från 500 kr upp till runt 10 000 kr. Efter mikrolånen tar de större privatlånen vid och ger lån från 10 000 kr upp till runt 400 000 kr. Att privatlånet kan fås utan säkerhet betyder förstås att det blir en större risk för långivarna, och detta kompenserar de sig ofta för genom att privatlånen har lite högre räntor. Men, dessa lån har också fördelar, bland annat att lånen kan hanteras snabbt och att du därför kan få din ansökan beviljad och pengarna utbetalade på kort tid.

Ett lånebesked direkt på skärmen

Om du vill låna 30 000 kr kan du alltså välja att gå till ditt lokala bankkontor, eller att ansöka om lånet via nätet. Hos banken måste du boka tid och gå till bankkontoret för att göra din ansökan. Du måste rätta dig efter bankens öppettider och du måste vänta på besked. Söker du lån hos din vanliga bank får du alltså vara beredd på att det dröjer några dagar innan du får pengarna. Om du har behov av snabba pengar är det därför bättre att söka ett lån online. Lånen på nätet söker du snabbt och enkelt, när det passar dig. du behöver inte tänka på öppettider, och du behöver inte boka tid. Och i de flesta fall får du ett lånebesked direkt på skärmen. Du slipper, med andra ord, gå och vänta, och du vet direkt om du får ett lån eller inte.

Söka ett lån på nätet

Att söka ett lån på nätet tar bara några minuter och det är enkelt och okomplicerat. Innan du fyller i de personuppgifter som krävs anger du det lånebelopp och den återbetalningstid du vill ha. När du gjort det och fyllt i formuläret är det bara att skicka iväg din ansökan. Och du får, som sagt, svar direkt på skärmen.

När du har signerat låneavtalet kan långivaren betala ut pengarna. Numera finns möjligheten att signera avtalet elektroniskt, med bank-id eller annan e-legitimation. När du skriver under avtalet elektroniskt kan pengarna betalas ut direkt och du slipper vänta på postens hantering av avtal och andra papper. Detta betyder att du faktiskt kan ha pengarna på ditt konto samma dag. På nätet kan du alltså, i bästa fall, låna 30 000 kr och få pengarna på ditt konto redan samma dag.

Ett vanligt privatlån

Det finns många långivare på nätet, som erbjuder ett brett utbud av lån. Om du behöver låna 30 000 kr är det alltså ett vanligt privatlån som är aktuellt. Här på nätet är det lätt att hitta ett lån som passar dig och dina behov eftersom lånen är flexibla och kan skräddarsys efter de personliga behoven och förutsättningarna.  Du bestämmer själv hur mycket du vill låna, och hur lång tid du vill ha på dig för att betala tillbaka. Dessutom finns alla lånen samlade på ett ställe, så att du kan jämföra räntor och villkor för att hitta det bästa lånet för dig.

När du köper en lite dyrare vara kollar du antagligen priser i olika butiker för att inte behöva betala mer än nödvändigt. Och det borde vara lika självklart att jämföra räntor och avgifter när man tar ett lån. Det kan i alla fall vara mycket lönsamt eftersom det finns stora skillnader mellan olika lån, både då det gäller kostnader och villkor. Kom ihåg att också titta på andra eventuella avgifter och tänk på att det är den effektiva räntan som talar om den faktiska kostnaden för lånet.

Effektiva ränta

Den effektiva räntan är det man får fram när man räknar ihop alla kostnader, som ränta, uppläggningsavgift, aviavgift och liknande. De flesta långivare på nätet har ett verktyg som du kan använda för att ta fram den faktiska månadskostnaden för det lån du valt. Det brukar finnas reglage där du kan ställa in önskat belopp och önskad lånetid. När du dragit reglagen till dina val ser du månadskostnaden för det aktuella lånet. Om du flyttar reglagen kan du se hur månadskostnaden påverkas av en längre, eller kortare, återbetalningstid, eller ett annat lånebelopp.

Här är lånen mycket flexibla eftersom du själv kan bestämma exakt hur mycket du vill låna, och hur lång återbetalningstid du vill ha. Detta gör att du kan skräddarsy ett lån efter dina egna behov och förutsättningar. För lån på 30 000 kr ligger återbetalningstiderna vanligtvis på mellan 6 månader och 3 år.

Recension:

Låna 30000
Betygsatt av: Mici.se
Betyg: 4.5/5