Blancolån till båt

Blancolån till båt

Med hjälp av ett lån kan du äntligen köpa den båt som du alltid drömt om. Att finansiera sitt båtköp med hjälp av ett lån är idag det absolut vanligaste sättet att gå tillväga. En båt är för många en mycket stor och dyr investering och det är inte alltid man har tid eller möjlighet att spara ihop pengarna på egen hand.

Det finns flera låneformer som du kan använda dig av när du vill ansöka om ett lån för din nya båt. Här hittar du till exempel båtlån, men du kan också använda dig av ett privatlån, även kallat blancolån. Kort och gott kan man säga att blancolånet är en form av konsumtionslån, vilket innebär att du kan använda pengarna till precis vad du vill. Banken är sällan intresserad av vad det är som du ska köpa eller investera i och du behöver inte heller lämna någon säkerhet för lånet. Säkerhet är något som du annars måste använda dig av om du väljer ett båtlån istället.

Vad är ett blancolån?

Benämningen ”privatlån” beskriver låneformen ganska väl. Pengarna som du lånar kan du använda till privat bruk. Det innebär att du kan finansiera ett bröllop, en sommarsemester eller en renovering på din bostad. Hur höga lånen är kan variera mellan olika långivare, men det vanligaste är att du kan välja ett belopp mellan 10.000 och 600.000 kronor, med en löptid på allt från 1-20 år. Villkoren för att få ansöka är mycket bekvämare än om man jämför med t.ex. bolån eller fordonslån, men du behöver fortfarande ha en god kreditvärdighet för att få en bra ränta och lånevillkor. Blancolån finns idag med eller utan UC och trots betalningsanmärkningar.

Fördelar med blancolån till båt

Fördelar med blancolån till båt

Fördelarna med att välja ett privatlån framför ett båtlån är många. Privatlånet ger dig mycket mer frihet att vara flexibel med dina pengar. Om du skulle ångra båten kan du t.ex. använda lånet till något annat istället.

  • Du kan använda pengarna till vad du vill.
  • Du får låna det totala beloppet (vid båtlån gäller endast 80 % av den totala kostnaden).
  • Du kan hitta lån utan UC.
  • Möjlighet att jämföra mellan många aktörer och banker.
  • Lånet kräver ingen säkerhet.
  • Bättre villkor än snabblån/mikrolån.
  • Högt lånebelopp och lång återbetalningstid.

Jämför innan du väljer

Att hitta ett blancolån till båt är idag mycket enkelt och det finns många olika långivare och banker att välja mellan. Tack vare de låneförmedlare som finns kommer du också att kunna jämföra låneerbjudanden innan du väljer. En låneförmedlare fungerar som en tredje part mellan låntagare och långivare. Här kopplas låntagare ihop med aktörer som är villiga att erbjuda ett lån. Det kostar ingenting att jämföra privatlån och du binder dig inte till någonting.

Det är smart att jämföra blancolån innan du köper en båt

Det finns flera orsaker till varför du bör jämföra ditt lån innan du väljer. När du jämför kommer du att kunna se var du får det högsta beloppet, den lägsta räntan och den bästa återbetalningstiden. Det är viktigt att du läser igenom villkoren noga innan du signerar ditt lånelöfte, för att säkerställa att lånet är billigt och inte kommer med många onödiga avgifter. När du har hittat ett blancolån som passar dig behöver du bara välja erbjudandet och därefter signera med ditt BankID. Det krävs sällan mycket mer än så.

Återbetalning av privatlån

Det tar vanligtvis 1-3 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt konto och du kan köpa dig din efterlängtade båt, men kom ihåg att ett lån alltid måste betalas tillbaka. Den första återbetalningen sker vanligtvis nästkommande månad från det att du har fått pengarna utbetalade. I den månatliga betalningen betalar du både amortering, ränta och effektiv ränta. Vid första inbetalningen kan även uppläggningsavgifter tillkomma.