Ett mikrolån är en snabb lösning ifall du behöver pengar omgående. Du kan ansöka om mikrolån vilken dag som helst, dygnet runt. Ansökan kan i bästa fall vara beviljad omgående och pengarna på ditt konto så fort som på ett par timmar. Dessutom är själva processen väldigt smidig. Du behöver inte göra ett besök på något bankkontor och besvara en massa krångliga frågor, utan ansökan görs direkt via Internet. Du fyller i ett ansökningsformulär och klickar bara på ”skicka” eller ”ansök”. För mikrolån behövs därtill ingen säkerhet och du behöver inte förklara vad pengarna skall användas till.

Jämförelse av mikrolån

I samband med ansökan görs en kreditprövning. Du får redogöra för din ålder, din inkomst och betalningsförmåga, samt om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Lånegivarnas kriterier varierar. En del kräver att du skall vara 20 år fyllda medan det hos andra räcker att du är 18 år gammal. Alla långivare kräver heller inte ett fläckfritt ekonomiskt förflutet. Även kravet på årsinkomst varierar, liksom givetvis kostnaden. Det finns otaliga aktörer som erbjuder mikrolån och det lönar sig verkligen att jämföra dessa. Granska även ifall det tillkommer ansökningsavgifter.

Innan du ansöker om internetlån är det på plats med en utvärdering av din egen ekonomi, dvs. din inkomst samt din betalningskapacitet. Detta gör du enkelt med konsumentverkets hushållsbudget. Det fördelaktiga med internetlån är givetvis enkelheten för ansökningsförfarandet samt de relativt överkomliga kriterierna för att beviljas lån. Tänk dock efter innan du ansöker eftersom återbetalandet inte är enklare än vanligt.