Behöver du låna 80000 kronor, och vill göra det på det moderna, mer smidiga sättet? I så fall är detta smart, för idag finns det både mer förmånliga och mer smidiga alternativ än de traditionella banklånen, som man går till en bank för att ta. Många som dock mest lånat via banken förr, känner sig dock lite osäkra på hur man egentligen ska gå tillväga för att kunna låna 80000 kronor på ett smidigare sätt, vilket förstås är fullt förståeligt, så här kommer en kort guide till just detta:

Titta på många olika lånegivare
Detta är viktigt, eftersom många, men framför allt nybörjare, inte alls vet vilken lånegivare de bör välja, och då är det ju bättre, ju fler lånegivare man tittar på, så klart. Att göra en grundlig jämförelse av många olika alternativ kan även göra att du kommer billigare undan med ditt lån, eftersom priserna på lån på 80000 kronor (men även på andra belopp) varierar ganska mycket. Har du tid att titta på många olika alternativ, ökar därför chansen att du hittar ett riktigt prisvärt lån radikalt.

Banker som erbjuder lån på 80000 kronor

Givetvis måste du inte veta vilka lånegivare du ska titta på sedan innan. Det finns nämligen många smarta hjälpmedel för just detta på nätet, t.ex. olika låneguider och liknande, som du kan använda för att leta upp ett stort antal olika lånegivare på en och samma gång. Sedan är det bara att sätta igång och jämföra dem i lugn och ro, tills du vet vad du föredrar.

Titta på ansökningsformuläret
Detta gör du förstås när du väl hittat ett lån som passar dig på alla vis. Det är nämligen viktigt att du funderar på saker som:
– Exakt hur mycket du vill låna. Ska du verkligen låna 80000 kronor exakt? Och inte vare sig en krona mer eller mindre? (även udda belopp tillåts nämligen hos de flesta lånegivare, så det finns egentligen inte någon anledning att ”runda av” beloppet till just 80000 kronor om man inte vill det)
– Vilken återbetalningstid du vill ha på lånet. Detta påverkar bland annat vad lånet kommer att kosta dig varje månad, samt hur länge du kommer att ha kvar lånet, så klart.
– Om du vill ansöka om lånet ensam eller med en medlåntagare.
och så vidare.

Var noga med att fylla i alla uppgifter rätt
När du väl har dina önskemål klara för dig, är det bara att fylla i ansökningsformuläret på den lånegivares hemsida som du valt. Var dock noga med att fylla i alla uppgifter exakt rätt, då misstag i samband med detta kan skapa en hel del problem. Bland annat kontaktar lånegivare ibland dem som ansöker om lån via telefon, och då är det förstås av yttersta vikt att telefonnumret som man angivit verkligen är rätt. Skulle personnummer bli fel, kan hela ansökan bli stoppad, och fyller du i bankkontonumret som du vill ha pengarna till fel, kommer utbetalningen av lånet förmodligen att fördröjas en hel del. Det lönar sig med andra ord att kolla upp så att man verkligen fyller i alla dessa uppgifter rätt.

Identifiera dig på det krävda sättet
Hos många lånegivare är detta sätt e-legitimation, men det kan även vara att en kod skickas via sms till ett mobiltelefonnummer som står registrerat på dig. Oavsett vad detta sätt är, brukar någon form av legitimering krävas åtminstone, för att undvika missbruk, dvs. att folk söker om lån i andras namn. Detta är något som lånegivarna kräver för din egen säkerhet, med andra ord, så detta är inget man ska irriteras över.

Låna 80000 kronor

Invänta besked
De flesta lånegivare som man kan ansöka om lån av via Internet är snabba med att ge besked gällande om man får lånet eller inte, men exakt hur lång tid det tar, samt hur man får beskedet kan variera lite, beroende på vem det är man ansöker om lånet av. I regel bör du dock kunna få information om just detta på lånegivarens hemsida, innan du ansöker om lånet.

Invänta utbetalning
Detta gäller förstås om lånet blir beviljat och inte annars. Men blir ditt lån beviljat, kommer det att betalas ut till det bankkonto du angivit vid din ansökan, så då gäller det att hålla utkik där.

Efter att du fått ditt lån, är det bara att använda pengarna på önskat vis, och sedan betala tillbaka lånet enligt den överenskommelse som gjorts med lånegivaren.