Att man vill låna 50000 kronor är väldigt vanligt, men förvånansvärt nog känner de flesta låntagare som vill göra detta enbart till en eller ett par olika låntagare att låna av. Detta är synd, för konkurrensen på lånemarknaden, för att locka över alla som vill låna 50000 kronor är stor. Detta har drivit ned priserna en hel del, vilket gör att den som har tid att titta på flera olika alternativ kan spara en hel del genom att göra detta. För att du som står i begrepp att låna 50000 kronor just nu inte ska missa något bra alternativ, har vi här satt ihop en lista med de olika lånemöjligheter man har när man bestämmer sig för att låna 50000 kronor.

Banker som erbjuder lån på 50000 kronor

De olika typer av låneföretag som du kan vända dig till när du vill låna 50000 kronor är:

Vanliga banker
Detta är förstås det vanligaste alternativet att ta till när man vill låna 50000 kronor, detta är ju vad många är vana vid att göra. Tänk dock på att du inte bara måste vända dig till din egen, vanliga bank, utan att du även kan ansöka om lån av en av de andra bankerna, om du vill det.

Nischbanker
Utöver vanliga banker finns det idag även massvis med nischbanker som man också kan låna pengar av. Några exempel på nischbanker som är populära bland låntagare är t.ex. IKANO Banken och ICA Banken, men det finns även flera andra liknande banker att välja mellan om man vill det. Nischbankerna har den fördelen att de inte har lika höga kostnader som de vanliga bankerna, då de bland annat saknar bankkontor, vilket även märks på de lägre kostnaderna på lånen.

Kreditföretag som enbart ägnar sig åt utlåning av pengar
Dessa företag har inte en lika omfattande verksamhet som nischbankerna, som man även kan skaffa lönekonto och sparkonto, samt kreditkort och liknande hos, utan de bedriver bara utlåningsverksamhet. Detta är ju dock allt du behöver när du vill låna 50000 kronor, så låt inte detta hindra dig från att överväga dessa lånegivare. Många av dessa kreditföretag är inte så välkända, så låt dig inte nedslås av att du kanske inte känner till dem sedan tidigare, då de är mycket lätta att hitta i sökmotorer som Google och liknande.

Låna 50000

Kreditgivare
Behöver man inte ha lånet utbetalt på sitt konto som ett ”vanligt” lån, kan man nämligen även ta en kredit för att få tag på 50000 kronor snabbt. Hos många banker och kortgivare kan man få både kortkrediter (som hänger ihop med ditt kreditkort) och kontokrediter (som hänger ihop med ditt konto) på upp till 50000 kronor, och att utnyttja detta alternativ kan vara en bra ide om man har en bank eller kortutgivare som erbjuder krediter till förmånliga kostnader, och man t.ex. kommer att behöva använda krediterna successivt, under flera tillfällen, och inte på en och samma gång.