Att ta ett lån så stort som 350000 kronor som ett blancolån kan kännas främmande för en del, för förr var det inte så vanligt att man lånade så stora summor som blancolån. Idag är det dock allt vanligare, och vi tänkte att vi skulle berätta lite om de olika anledningar folk har till att låna 350000 kronor idag.

Banker som erbjuder lån på 350000 kronor

Några vanliga skäl till att man tar lån i denna storleksordning är bland annat:

Att man vill renovera där hemma

Renoveringar kan ju som bekant kosta en hel del, och det går i regel inte att lägga dessa kostnader på ett bolån, vare sig man köper nytt eller har ett bolån på ett befintligt boende. Då är det naturligt att man väljer att ta ett blancolån på detta belopp istället.

Att köpa en bil

Givetvis kan man ta specifika billån för detta ändamål också, men numera finns det faktiskt en del vanliga blancolån som är mer förmånliga än billånen, och då är det ju naturligt att man väljer att ta dessa istället, även om det är en bil man ska köpa.

Låna 350000

Att betala tillbaka andra lån

Hittar man ett lån på 350000 som är mer förmånligt än de andra lån man har idag, är det fullt naturligt att man kanske vill betala bort andra lån som man redan har, med hjälp av detta, mer förmånligare lån. Detta kan leda till stora besparingar på månadskostnaderna för lånet eller lånen man har, och är därför något som allt fler väljer att göra.

Att köpa en sommarstuga eller kolonilott

Detta låter kanske lite knasigt för boende i storstäderna, men det finns faktiskt gott om områden i Sverige där man kan köpa antingen en sommarstuga eller en kolonilott för en summa i denna storleksordning. Och har man då inte dessa pengar över, är det då förstås förståeligt att man tar ett lån på detta belopp. Se även vår sida om att låna 300,000 kronor.


Andra bra sidor hittar du på:
Lanksida.se
MyBuddys Länkkatalog