Idag vänder sig många svenskar till Internet när de behöver något, vare sig detta är en vara eller en tjänst. Det är därför inte särskilt förvånande att även intresset för lån är stort bland Internetanvändare. Och om du hör till gruppen som väljer att göra mycket online av bekvämlighetsskäl, är den goda nyheten att det faktiskt finns många lån som man kan ansöka om direkt via nätet, för att underlätta för sig själv, då man då förstås slipper gå till banken och hålla på med all administration där.

Banker som erbjuder lån på 35000 kronor

Alla som intresserar sig för Internetlån vet dock inte hur det går till i praktiken att ta dessa lån, så här kommer en kort guide till detta, så att du som funderar på att göra detta vet lite mer om vad som väntar dig. I vårt exempel har vi tagit en person som vill låna 35000 kronor som exempel, men givetvis funkar guiden även för andra lånebelopp, om de skulle vara mer aktuella för dig. Byt då helt enkelt ut summan i exemplen mot den summa du vill ha istället.

Hur hittar man ett lån?
Detta är steget som känns svårast för nybörjaren, för man har ju ingen som helst aning om vart man egentligen bör vända sig för att låna 35000 kronor, men i själva verket är detta nog det enklaste steget av alla, eftersom det faktiskt finns en hel del företag och sajter som gjort det till sin specialitet att hjälpa just nybörjare på Internetlånemarknaden. Använder du en sökmotor som t.ex. Google, som är den allra mest kända av dem, för att söka efter t.ex. ”låna 35000 kronor”, kommer du därför snabbt och lätt att hitta både olika guider till lån, som kan tala om för dig vilket det billigaste lånet är, om du vill låna denna summa, samt en hel del andra intressanta saker om olika lån, men även olika lånegivare som kan låna ut denna summa till dig. Detta går på bara några sekunder, så detta steg är absolut inte något man bör oroa sig allt för mycket över.

Hur ansöker man om lånet?
Detta steg är också enklare än vad många tror, med anledning av att de flesta lån som erbjuds på Internet är så kallade blancolån, dvs. lån som tas utan säkerhet. Detta betyder att det inte är nödvändigt att berätta för lånegivaren som man ansöker om lånet av, vad man vill göra med pengarna, eller lämna några uppgifter om säkerheter mm. Detta underlättar ansökningsförfarandet betydligt, vilket gör att det är förvånansvärt få uppgifter man behöver fylla i när man ansöker om ett banklån numera. Några av de uppgifter som du dock troligtvis kommer att behöva ange är dock:
– Hur mycket du vill låna
– Med vilken återbetalningstid du vill låna
– Vart du vill ha lånet utbetalt om det blir beviljat
– Vem du som ansöker om lånet är, dvs. ditt namn, din adress, ditt personnummer och så vidare
– Ett telefonnummer du kan kontaktas på. (ofta får man sms med lånebesked och annan information om lånet, så vi rekommenderar verkligen att du fyller i ditt riktiga telefonnummer)

Idag använder sig många lånegivare dessutom av så kallad e-legitimation för att kolla upp identiteten på låntagaren lite. Det kan därför krävas att du legitimerar dig via e-legitimation i samband med din ansökan. Detta är förstås bra, eftersom detta gör tjänsten säkrare, och gör att andra inte kan ansöka om lån i ditt namn och så vidare, så se inte detta som något negativt!

Låna 35000

Hur får man lånet?
Ditt lån kommer att utbetalas till det bankkonto du angett på din ansökan. Har du flera bankkonton, kan det därför vara en bra ide att fundera på vart du skulle vilja få pengarna innan du fyller i en ansökan.

Hur återbetalas lånet?
Detta varierar lite grann mellan olika lånegivare, men det är t.ex. vanligt att man får en faktura, en eller flera gånger, beroende på återbetalningstiden, på det som ska betalas tillbaka. Då kan man helt enkelt betala fakturan via sin internetbank, precis som man gör med andra räkningar man får. Vissa lånegivare erbjuder även autogiro på låneåterbetalningarna, och så vidare. För att ta reda på hur återbetalningen sker, måste du med andra ord titta på den information som lånegivaren du väljer erbjuder om detta.