Den goda nyheten för dig som funderar på att låna 30000 kronor eller en summa däromkring är att det finns massvis med lånegivare som du kan ta lån i denna storlek av. Detta är bra, eftersom det ökar dina chanser att hitta ett lån som passar dig, men det gör även att det är lättare att hitta ett så billigt lån som möjligt, då den stora konkurrensen på lånemarknaden för detta lånesegment gjort att priserna drivits ned. Dock innebär det stora utbudet av lånegivare som man kan vända sig till även att det kan vara svårt att veta exakt vilken lånegivare man ska välja. Här kommer därför några tips som vi hoppas ska göra detta val lättare för dig.

Banker som erbjuder lån på 30000 kronor

Välj en lånegivare som:

Erbjuder den återbetalningstid du vill ha
Olika lånegivare kan nämligen erbjuda dig olika långa återbetalningstider på ditt lån, men i regel har man som låntagare något hum om vilken återbetalningstid man skulle vilja ha åtminstone. Vilka återbetalningstider som erbjuds bör därför vara en av de första faktorerna du tittar på när du börjar jämföra olika lån med varandra. Genom att titta på detta med en gång, slipper du lägga tid på att titta allt för mycket på lån som ändå inte passar dina behov, då du lättare kan gallra bland lånealternativen.

Låter dig återbetala lånet på ett sätt som passar dig
Även när det gäller hur återbetalningen ska ske, förekommer det nämligen en hel del skillnader. Om du vet hur du helst skulle vilja betala tillbaka ditt lån, är det därför en god ide att försöka leta specifikt efter lånegivare som godtar denna återbetalningsmetod.

Har gott rykte
För att underlätta för dig själv, och för att undvika problem, är det alltid bra att vända sig enbart till seriösa lånegivare och företag med gott rykte. Vi rekommenderar därför att du alltid försöker kolla upp vad andra har att säga om de lånegivare som du är intresserad av, t.ex. genom att kolla upp dem via sökmotorer och se vad som dyker upp då.

Låna 30000

Övervakas av en branschorganisation
Detta är ett kvalitetstecken, och gör att du kan känna dig lite säkrare med lånegivaren det gäller. Om t.ex. Finansinspektionen utövar översyn av lånegivaren, kan du även räkna med att de följer alla gällande lagar och regler för kreditgivning i Sverige, vilket förstås också är positivt.

Har en låg effektiv årsränta på lånet
Att titta på den så kallade effektiva årsräntan är nämligen det bästa sättet att ta reda på hur förmånligt ett visst lån är, fast priserna kan anges på många olika sätt hos lånegivarna. Det är därför alltid på den effektiva årsräntan, och inget annat, du ska titta när du jämför priser på lån. Jämför exempelvis 350,000 kronor här.