När de snabba så kallade smslånen lanserades, kunde man endast låna lite mindre summor med hjälp av dessa lån, som var till stor hjälp för alla som behövde lite ”snabba cash” tillfälligt. Större summor var dock länge svårt att låna lika snabbt, men så är inte fallet längre, eftersom det idag finns många låneföretag som erbjuder så kallade smslån även på större belopp.
Hur mycket som helst kan man dock fortfarande inte låna som smslån, eftersom smslån är tänkta att vara just små, men mellanstora belopp, som t.ex. 15000 kronor, erbjuds nu även av vissa smslånegivare. Behöver man låna 15000 kronor snabbt, är detta därför möjligt numera, tack vare detta.

Banker som erbjuder lån på 15000 kronor

Bra att veta om man skulle behöva låna 15000 kronor snabbt är dock att alla smslånegivare inte lånar ut så mycket. Man måste därför vända sig specifikt till de lånegivare som gör det, och inte slösa bort tid på att titta på lånegivare som endast lånar ut mindre summor. Som tur är, är det dock lätt att kolla upp hur mycket man kan låna hos varje lånegivare, eftersom lånegivarna brukar vara bra på att skriva ut vilka lånesummor de kan erbjuda på sina hemsidor. Vårt råd till dig som behöver låna denna summa är därför att gå in på några olika smslånegivares hemsidor, för att där kolla upp vilka lånesummor som erbjuds.

Ett annat alternativ för att hitta lånegivare som erbjuder lån på denna summa kan även vara att leta efter detta i sökmotorer som Google. Det finns nämligen en hel del låneguider på nätet, som listar olika möjliga lånealternativ, och givetvis kommer även vissa av lånegivarna som erbjuder dessa lånesummor att automatiskt dyka upp bland sökresultaten om du söker efter detta.

Låna 15000

Vad är då skillnaden mellan att ta ett smslån på 15000 kronor och ett annat lån?
Det som skiljer smslånen från de mer traditionella, ”vanliga” lånen, är framför allt att det går betydligt enklare att ansöka om ett mikrolån, då ansökningsförfarandet brukar vara förenklat för smslånen. Dessutom kännetecknas ju smslån av att det går snabbt att få dem, om man blir beviljad ett lån. Denna snabbhet är inte alls lika vanligt förekommande för andra typer av lån, så vill man att det hela ska gå snabbt, är det ett smslån och inget annat man ska ta.

Värt att nämna om smslånen är även att man inte betalar ränta för dessa lån på samma sätt som för andra lån, t.ex. banklån. Istället betalar man i regel (för de flesta smslån, det finns några undantag, eftersom det finns vissa lånegivare på marknaden som använder sig av vanliga räntor) en fast avgift för lånet. Flera olika beteckningar kan användas för denna avgift, administrationsavgift, uppläggningsavgift och handläggningsavgift är t.ex. vanligt förekommande beteckningar, och du bör alltid få reda på hur stor avgiften blir, innan du ansöker om lånet. Är man van att titta på lånekostnader endast i ränteform, kan man dock räkna om avgiften till ränta, om man vill det. Enligt lag måste lånegivaren även ange den effektiva årsräntan på lånet någonstans, så att titta på denna kan vara ett bra sätt att ta reda på hur förmånligt ett visst lån är i förhållande till andra lån på marknaden.