Om man behöver låna ett lite större belopp än vad som är möjligt via de traditionella smslåneföretagen, men samtidigt ett mindre belopp än vad banker i princip brukar låna ut, är det bra att det numera finns långt fler alternativ för att göra just detta än förr. Massvis med olika lånegivare erbjuder nämligen lån på upptill 15000 kronor idag, och ska man då låna ett belopp strax under detta belopp, t.ex. just 14000 kronor, kan många av dessa lånealternativ passa en riktigt bra.

Banker som erbjuder lån på 14000 kronor

Vilka typer av lånegivare kan man då ta lån av på detta belopp?
Bland annat finns det en del smslånegivare, dvs. lånegivare som lånar ut smslån, som erbjuder lån på upp till 15000 kronor idag, och som man därmed kan låna 14000 kronor av om man vill det. För att hitta dessa lånegivare, bör du helt enkelt leta efter smslånegivare som lånar ut lite större belopp än vad de flesta smslånegivare gör.

Det finns även lånegivare som lånar ut mellanstora belopp, på upp till 30000 kronor, 40000 kronor eller 50000 kronor ungefär. Av dessa lånegivare kan man dock ofta ta mindre lån än max.beloppet också, vilket betyder att det kan vara möjligt att låna 14000 kronor av dem också.

Banker brukar däremot inte vara det bästa möjliga alternativet för den som vill låna 14000 kronor, eftersom detta belopp brukar anses som lite för litet för att vara lönsamt för bankerna. Man måste dock inte nödvändigtvis ta ett lån för att låna 14000 kronor, om man absolut vill låna av en bank (vilket en del föredrar, inte för att banker nödvändigtvis är de bästa lånegivarna, utan för att de känner sig mer bekväma med att låta samma bank som de alltid haft hantera sådana ärenden), utan ett annat alternativ kan vara att ta en kredit av något slag, t.ex. en kortkredit eller varför inte en kontokredit (dessa kredittyper kan låta liknande, men det finns skillnader dem emellan), istället för ett lån. Krediter kan nämligen tas på mindre summor än lån, även hos banker, och de kan dessutom vara enklare att få än ett lån, så de kan vara ett riktigt bra alternativ för alla som behöver låna 14000 kronor eller liknande summor av denna anledning.

Låna 14000

Vad man ska tänka på om man tar ett lån i denna storlek
Om du bestämmer dig för att du faktiskt vill låna 14000, bör du dock inte ta det första lånet du hittar, som gör detta möjligt. Konkurrensen på lånemarknaden i Sverige idag är nämligen mycket stor, vilket betyder att det kan finnas en hel del pengar att spara om man bara lägger lite tid på att jämföra lånen man kan ta ordentligt, för att på så vis hitta det billigaste möjliga lånet. Om du vill, kan du göra en lånejämförelse av detta slag på egen hand, genom att helt enkelt titta in på hemsidor som tillhör lånegivare av det ovan nämnda slaget. Dessutom finns det möjlighet att använda automatiska lånejämförelsetjänster, som rangordnar flera olika lånealternativ för den som vill låna 14000 kronor eller andra summor, åt dig. Dessa tjänster tar då hänsyn till både vad lånet kostar och hur bra det kan anses vara, och tjänsterna är dessutom helt gratis att använda. Detta är därför ett smidigt sätt att göra jämförelserna enklare för dig.